Trump twittret angående dommen i drapet på Kate Steinle

USA – Torsdag twittret USAs president Donald Trump følgende melding etter at dommen i Kate Steinle saken ble kjent.

«Dommen i Kate Steiner saken er en skandale. Det er ikke rart folk i landet er så sinte på den ulovlige innvandringen».

Presidentens twitter melding kom som svar på dommen i saken der en ulovlig innvandrer som holdt seg i landet selv etter flere utvisninger skjøt og drepte Kate Steiner i ryggen da hun var ute og gikk på en brygge i San Francisco.

Den ulovlige innvandreren Jose Ines Garcia Zarate som flere ganger hadde blitt utvist for vold og kriminalitet, ble torsdag frifunnet for mordet på Kat Steinle som døde i sin fars armer.

Zarates forsvarsadvokat hevdet at Zarate hadde funnet pistolen på bryggen og ved et uhell sparket i den, og Kate dermed ble skutt i ryggen av et vådeskudd.

Kates familie har i en uttalelse til San Francisco Chronincle sagt at «de er sjokkert og lei seg» etter dommen, og at de ikke føler «rettferdigheten seiret».

Kates bror Brad har også uttalt til San Francisco Chronincle at «det var en episk feil at Zarate befant seg i San Franciscos garer i utgangspunktet».

Fredag morgen twittret Trump:

«Kate Steinle-morderen kom tilbake og tilbake over den svakt beskyttede Obama-grensen, begikk flere forbrytelser og var voldelig, og likevel ble denne informasjonen ikke brukt i retten. Hans frifinnelse er en fullstendig undergraving av rettferdigheten. BYGG VALLEN! »

– «Juryen ble ikke fortalt at morderen til Kate tidligere var dømt for 7 forbrytelse. Schumer / Pelosi-demokrater er så svake på kriminalitet at de vil betale en stor pris i 2018 og 2020-valgene. »

Trump har i Norsk og amerikansk presse høstet kritikk for sine twitter uttalelser.

Kilde: cnsnews.com