Apple og Google ønsker Kinesisk sensurregler på internett velkommen

TEKNOLOGI – Apple Inc.s Tim Cook og Googles Sundar Pichai deltok for første gang på Kinas World Internet Conference, og brakte dermed litt stjernestatus til en samling som den kinesiske regjeringen bruker for å fremme sin strategi for strengere kontroller på internett.

Apples konsernsjef ga en overraskende tale ved åpningsseremonien på søndag, og krever at fremtidige internett- og AI-teknologier blir utviklet med personvern, sikkerhet og menneskehet. Samme dag krevde en av Kinas mest ledende tjenestemenn et mer aggressivt regjeringens engasjement online for å bekjempe terrorisme og kriminalitet. Wang Huning, som er en syv menn i Kinas øverste beslutningsorgan, krevde til og med at et globalt responsteam skulle gå langt over sine grenser.

Det var Cooks andre besøk i Kina i på to måneder, etter et møte med president Xi Jinping i oktober.
Apple som får de av sine produkter produsert i Kina prøver nå å gjenvinne markedsandeler i smarttelefon markedet mot lokale konkurrenter som Huawei Technologies Co.

«Temaet for denne konferansen – å utvikle en digital økonomi for åpenhet og felles fordeler – er en visjon vi deler med Kina,» sa Cook. «Vi er stolte av å ha jobbet sammen med mange av våre partnere i Kina for å bidra til å bygge et fellesskap som vil bli med i en felles fremtid i cyberspace.»

Wuzhen-konferansen, som frem til i år har hatt en hovedsakelig lokal tilstedeværelse, er utformet for globalt å fremme Kinas visjon om et mer sensurert og kontrollert internett. Tilstedeværelsen av ledere fra to av verdens mest verdifulle teknologiske giganter gir troverdighet til Kinas innsats for å påvirke det globale Internett, slik at det ligner på sitt eget.

Kilde: bloomberg.com