Muslimer krever mer oppmerksomhet på katolsk universitet

USA – Studenter ved Loyola Universitetet i Chicago har den siste tiden klaget over skolens fokus på den kristne julehøytiden nå før jul, og mener skolen bør gi islamske høytider den samme mengden oppmerksomhet som den gir den kristne julefeiringen.

Selv om universitetet er et katolsk eid og drevet universitet mener de muslimske studentene som representerer en fraksjon av skolens elever at universitetet bør gi de islamske høytidene like mye oppmerksomhet som det den gir de kristne høytidene.

En 19 år gammel elev ved skolen har som representerer den terror tilknyttede organisasjonen Muslim Student Association Sajid Ahmed sier han liker juledekorasjonene, men at han skulle sett at man feiret de islamske høytidene med like stor pomp og prakt.

Han fortsetter med å at «mens hele skolen er involvert i de kristne julehøytidene så må muslimene feire sine høytider bortgjemt og privat, og at han derfor ønsket universitetsområdet ved islamske høytider også ble omgjort til et Midtøstens eventyrland».

En representant for skolen Bryan Goodwin har uttalt at skolen allerede har forsøkt å etterkomme minoriteters krav ved å forsøke å nedtone det kristne budskapet i julefeiringen, gjennom ikke å benytte fraser som «Merry Christmas», og ved å dekorere med sekulære julepynt som julenisser fremfor kristne symboler.

Dette ser allikevel ikke ut til å være nok for skolens muslimske minoritet som består av rundt 800 av 16 673 studenter.

Kilde: loyolaphoenix.com