Googles AI kan programmere bedre maskinlæringskode enn forskerne som laget den

Rapport-x-aiTEKNOLOGI – Googles AutoML-system har nylig produsert en rekke maskinlærekoder med høyere effektivitetsnivåer enn de som forskerne selv lager. I dette siste slaget mot menneskelig overlegenhet har robotstudenten blitt en selvrepliserende mesteren.

AutoML ble utviklet som en løsning på mangelen på toppkvalitets talent i KI programmering. Det er ikke nok ledende utviklere å holde tritt med etterspørselen, så laget kom opp med en maskinlæringsprogramvare som kan skape selvlæringskode. Systemet kjører tusenvis av simuleringer for å bestemme hvilke områder av koden som kan forbedres, gjøre endringene, og fortsetter prosessannonsen uendelig, eller til målet er nådd.

Enda mer skremmende er det at, AutoML er bedre på å kode maskin-lærings systemer enn forskerne som laget den. I en bildegjenkjennings oppgave oppnådde den rekordhøye 82 prosent nøyaktighet. Selv i noen av de mest komplekse KI-oppgavene, er den selvskapte koden overlegen mennesker; den kan markere flere punkter i et bilde med 42 prosent nøyaktighet i forhold til en menneskeskapte programvares 39% nøyaktighet.

Dette er ikke begynnelsen på Skynet eller noe slik, vi er ikke på randen av singulariteten (selvbevisste maskiner), men vi er et steg nærmere å avsløre den kunstige intelligensens potensial for å akselerere den teknologiske utviklingen.

AutoML ble lansert av Google for bare fem måneder siden, og har allerede forbigått evnene til de fleste menneskelige programutviklere, og mange spør seg nå om det kanskje ikke er på tide at man forsøker å finne noen regler for hvordan man kan fortsette denne utviklingen slik at man ikke mister kontrollen.

Kilde: thenextweb.com

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator