IS har lansert mobil app for barn

TERRORISME – Den islamske staten er kjent for å være teknologiske kunnskapsrik, og nå bringer de sin terror ideologi til en ny gruppe: DINE BARN!.

Den islamske staten, eller ISIS eller ISIL, har utviklet en mobil applikasjon kalt Huroof som er designet spesielt for å undervise barn i det arabiske alfabetet, ifølge Long War Journal, en blogg som rapporterer om den «Globale krigen mot Terror.» Appen var rapportert utgitt av ISIS sin propaganda enhet kalt ‘Office of Zeal, «og skal fungere på Android-enheter, selv om den ikke er tilgjengelig for nedlastning gjennom Googles markedsplass Play.

Long War Journal postet flere bilder av appen, som er fargerik og inkluderer utseendet og følelsen man ville forvente fra en app for barn. Rapporten hevder imidlertid at appen er «fylt med jihadistisk terminologi», og lærer barns ord som «tank», «pistol» og «rakett» og bruker til og med våpen som dekorasjon i og rundt appen.

Les mer…