Köln skal bruke armbånd til å stoppe seksovergrep

EU/TYSKLAND – Byen Köln har annonsert at de skal utdele armbånd med påskriften «respekt» i et forsøk på å forhindre at immigranter begår de samme sexovergrepene som man så ve nyttårsfeiringen i 2015.

Armbåndene er en del av en ny kampanje kalt «respekt», som er sponset av byregjeringen og Kölns kontroversielle borgermester Henriette Reker. Mange har kritisert Reker og kampanjen på sosiale medier, og sammenligner den med hennes oppfordring til kvinner etter angrepene i 2015 der hun ba kvinner «holde menn på en arms lengde» skriver Kronen Zeitung.

På en pressekonferanse sa Reker at kampanjen ville fokusere på å fortelle folk at de ikke måtte skyte fyrverkeri på andre, og at de heller ikke måtte angripe kvinner seksuelt. Man mener armbåndene skal kunne påminne folk om å vise hverandre respekt og dermed forhindre overgrep.

På sosiale medier reagerte folk med latter og hån, og en person spurte Kölns borgermester, «Hva gjør du? Er dette en spøk eller er det et siste skrik fra en kultur som overgir seg? »

Kilde: breitbart.com