NYC-terroristen Akayed Ullah hadde som mål å hevne muslimske dødsfall

USA – Den mistenkte i New York City-undergrunnsbombingen mandag fortalte etterforskere at han detonerte en bombe etter at han hadde sett et juledisplay og at hen gjorde det i ISIS’s navn for å hevne dødsfallene til muslimer rundt om i verden, sa en representant for NYC Politiet.

Akayed Ullah, er en 27 år gammel Bangladesh-innvandrer, som har sagt at han leste terroristisk propaganda og lærte å lage rørbomber via instruksjoner han fant på internett, og satte den sammen i sin leilighet i Brooklyn.

Det er ingen bevis for at Ullah, som var en elektriker, hadde direkte kontakt med ISIS. Men han sa at hans sinne over den amerikanske bombingen av ISIS-kontrollert territorium drev han til et ønske om å utføre selvmordsbombing.

Ullah kjente til ISIS terror trusler mot julen, og valgte derfor å utløse bomben på en undergrunns passasje i nærheten av Port Authority bussterminal hvor han hadde sett en juleutstilling.

Ullah ble fraktet til Bellevue Hospital med sår og brannsår etter mandagens mislykkede terrorangrep, som spredte frykt og panikk blant flere tusen morgen pendlere.

Kilde: nbcnews.com