Amerikansk professor mener bjelleklang er en rasistisk sang

USA – En professor ved Boston University hevder den kjente julesangen «Jingle Bells/bjelleklang» er en «rasistisk sang, og oppfordrer nå folk til å unngå den.

Kyna Hamill, professor i teaterhistorie ved Boston University, fortalte nylig Boston Globe at den ærverdige julesangen har en «hemmelig» rasistisk fortid som «systematisk» er blitt skjult fra amerikanerne.

Hun fortalte avisen at «sangens historie har forblitt skjult bak sin lokale og sesongbetonte kjærlighet,». Hun fortsatte med å si at sangens «rasistiske opprinnelse stillferdig og systematisk er blitt fjernet fra den historie.»

Hamill hevder den 160 år gamle sangen skrevet av James Pierpont, ble skrevet for å latterliggjøre sorte mennesker og ble førstegang fremført i en såkalt blackface minstrel hall i Boston i 1857 hvor man fremførte komedier som var ment å latterliggjøre folk, og da særlig folk med Afrikansk avstamning.

Med sin forskning i hånd, oppfordrer professoren nå byen Medford i staten Massachusetts til å droppe sin årlige feiring av at Pierpont skrev «Jingle Bells» i deres by og at man i fremtiden viser avsky for den «rasistiske» sangen.

Kilde: Breibart.com, bu.edu