BuzzFeed redaktør på twitter ‘Alt jeg ønsker meg til Jul er ekte kommunisme’

USA – Det var redaktøren for BuzzFeeds vitenskapsavdeling i Storbritannia som fikk øyenbryn til å heves sist uke med sin twittermelding om kommunisme.

«Alt jeg ønsker meg til jul er full kommunisme nå» twittret Kelly Oakes før hun stengte ned sin twitter konto etter at meldingen ble plukket okk av media og kommentatoren James Woods.

BuzzFeed ville ikke gi noen kommentar til den britiske redaktørens twitter melding hvor hun tilsynelatende ser ut til å hedre kommunismen, og kritikere har derfor pekt på de historiske faktaene rundt den totalitære ideologien og hvordan den har vært årsaken til over 100 millioner dødsfall i Sovjet Unionen, Kina og Nord Korea.

Dette er imidlertid ikke første gang en ansatt i BuzzFeeds redaksjon har twittret sin sympati for den kommunistiske ideologien.

I November, twittret BuzzFeed reporteren Blake Montgomery et svar på Det Hvite Hus sin proklamasjon der de mintes kommunismens mange ofre, og mente at fraser som «kommunismens ofre» kun var å rope «ulv», og at det var et «falskt argument benyttet av høyreekstreme».

BuzzFeed benyttes ofte som kilde for de politisk korrekte mediene i Norge, og det at redaksjonen i BuzzFeed ser ut til å bestå av en haug med kommunister ser ikke ut til å få norsk presse til å tenke seg om før de benyttes som kilder.

Kilde: thewrap.com