Tyrkiske Diyanet utstedte fatwa om at jenter kan gifte seg og bli gravide når de er 9 år

TYRKIA – Diyanet som er Tyrkias direktorat for religiøse anliggender har nå utstedte en fatwa hvor de sier at jenter ned i 9 års alderen kan gifte seg og bli gravide.

Diyanet sier i sin uttalelse at «de som trer inn i det voksne liv kan gifte seg, og at den nedre aldersgrense for å gifte seg for jenter er 9 år mens den for gutter er 12 år. Videre sier Diyanet at jenter kan bli gravide når de er 9 år, mens gutter kan bli fedre når de er 12 år gamle» ifølge den nylig annonserte fatwaen.

En Fatwa er en domsavgjørelse utstedt av en ekspert på islamsk jus for å avgjøre en sak innenfor islam der lovgivningen er uklar.

Den islamskkritiske twitter profilen Islamism Map spør på twitter «Hvordan noen fremdeles kan finne unnskyldninger for denne perverterte praksisen innen islam».

Veiledningen følger kontroversen over en ny lov som har trådt i kraft i Tyrkia, som gjør det mulig for islamske muftier å gjennomføre sivile ekteskapsseremonier, og sprer nå frykt for at barnebruder blir en mer vanlig del av president Recep Tayyip Erdogans islamistiske agenda.

Tyrkia har en høy grad av uautoriserte barneekteskap, hvor 15 prosent av jenter blir gift når de er under 18 år.

Ved å proklamere en aldersgrense på 9 år som den alderen der jenter kan bli gravid, følger Diyanet eksemplet som ble fastsatt av profeten Muhammad, som fullførte sitt ekteskap med Aisha da hun var 9 år gammel.

Mens barneekteskap var en uheldig del av mange historiske sivilisasjoner, er tanken om at den fortsatt skulle helliggjøres av en statlig institusjon i et NATO land i 2018, skremmende.

Kilde: telegraph.co.uk

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator