I April starter Israel uttransporteringen av 38000 afrikanere

Africans-in-Tel-AvivISRAEL – Ulovlige afrikanske innvandrere som fortsatt befinner seg i Israel ve utgangen av april vil kunne risikere fengsling på ubestemt tid hvis de ikke frivillig forlater landet. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å utvise resterende «ulovlige infiltratorer» fra Afrika.

«Vi har utvist ca. 20 000 og nå er oppdraget å få resten ut,» sa Netanyahu onsdag i offentlig uttalelse på et kabinettmøte som godkjente ordningen. Rundt 60.000 afrikanere, hovedsakelig fra Eritrea og Sudan, kom til Israel før Israel reiste et gjerde langs grensen mot Egypt i 2013.

Siden mai 2015 har Israel tilbudt innvandrere $ 3.500 og en gratis flybillett for å dra hjem. Men fra april begynner fengslingen av de ca 38.000 illegale afrikanske innvandrere som fortsatt er bosatt i landet.

De vil fortsatt ha mulighet til å forlate Israel frivillig etter mars, men regjeringens utbetaling for å gjøre det vil bli betydelig mindre. Innvandrere kan også velge å flytte til et «tredjeland».

Rundt 1400 innvandrere holdes for tiden i to interneringssentre i Israel. I henhold til ny lovgivning som ble vedtatt forrige måned, vil Israel lukke Holot interneringssenter. Innvandrerne som bor der vil få et valg: å bli fengslet i Saharonim fengsel eller bli deportert til Rwanda. Israel og Rwanda har nylig inngått en avtale om at asylsøkere kan sendes der, selv uten deres samtykke, som forårsaker et skrik blant menneskerettighetsgrupper.

Eritrea og Sudan har vært herjet av krig og alvorlige økonomiske vanskeligheter. Israel ser imidlertid folk fra disse land som økonomiske innvandrere, og færre enn en prosent av dem har fått formell asyl.

Som en kommentar til den nye politikken, sa Netanyahu at tilstedeværelsen av tusenvis av udokumenterte afrikanske innvandrere utgjør et sikkerhetsproblem, og da særlig i Tel Aviv.

«Vi holder vårt løfte om å gjenopprette ro, en følelse av personlig sikkerhet og lov og orden til beboerne i sør Tel Aviv og de i mange andre nabolag,» sa han.

Professor Galia Sabar, president for Ruppin akademiske senter, og leder for afrikanske studier ved Tel Aviv universitet, og innvandrers lærer, fortalte Reuters at Israels migreringsflyttingsprogram er i strid med FNs charter.

«Eritreanske og sudanesiske asylsøkere kan ikke returneres til opprinnelseslandet i henhold til FNs charter,» sa Sabar. «Men Israel antar at siden vedkommende er en svart afrikaner, kan de sende ham til et annet afrikansk land. Men hvordan vil han takle det? Han har ikke noe arbeid, han snakker ikke språket, staten tilbyr ikke et sosialt nettverk, og han er ikke i et kjent eller innbydende miljø. »

Barrieren langs Israels grense med Egypt reduserer effektivt strømmen av innvandrere som krysser inn i landet fra Nord-Afrika. Med henvisning til sin egen «store suksess» uttrykte Netanyahu støtte i januar for Amerikas president Donald Trumps plan om å bygge en mur langs grensen mellom USA og Mexico, og kalte den en «god ide».

«President Trump har rett. Jeg bygde en mur langs Israels sørlige grense. Det stoppet all ulovlig innvandring. Stor suksess. Flott idé, «skrev Netanyahu i en tweet. Tel Aviv klarerte senere at de ikke hadde noen posisjon i forholdet mellom USA og Mexico.

Israel har også vist bort asylsøkere fra det krigsherjede Midtøsten. Netanyahu har tidligere sagt at Israel er for lite og «mangler [demografisk dybde og geografisk bredde» for å ta imot flyktninger fra Syria. Han sa at Israel må «beskytte sine grenser mot ulovlige innvandrere.» Men Israels statsminister insisterte på at hans nasjon ikke var likegyldig for «menneskelig tragedie», og bemerket at «vi samvittighetsfullt håndterte tusen [mennesker] som ble skadet i kampene i Syria, og vi har hjulpet dem med å gjenoppbygge sine liv. »

Afrikanske flyktninger som nekter å dra tilbake til sine opprinnelsesland eller til Rowanda får også tilbud om å transporteres til Europeiske land av Israelske myndigheter.

Kilde: RT.com