Flashback: Britisk skuespillerinne sier Weinstein brukte Oprah som agn for sex

USA – TV-personlighet Oprah Winfrey belærte under hennes Golden Globe tale søndag det amerikanske folk om den negative kulturen rundt seksuell trakassering i Hollywood.

Hva Winfrey ikke nevnte under sin tale var hennes nære forhold til den nå voldtektssiktede overgriperen og Hollywood produsenten Harvey Weinstein, som den britiske skuespillerinnen Kadian Noble tokk opp i november da #MeToo kampanjen var i full sving.

Noble sa på en pressekonferanse i Manhattan at hun hadde møtt Weinstein med Oprah «svingende fra armen» i 2014 på et arrangement i London, noe som Noble sa imponert henne da hun håpet å fremme sin karriere.

«Jeg trodde åpenbart at denne mannen hadde noe fantastisk i vente for meg,» sa hun på pressekonferansen.

I stedet ga Weinstein henne tomme løfter om karriereutvikling for å lokke Noble til sitt hotell i Frankrike, der han angivelig voldtok henne.

«Jeg følte meg fullstendig rundlurt,» sa hun. «Jeg kan fortsatt høre rislingen fra beltet, som om han tok det av seg mens han hadde et grep om meg.»

«Det virket som om det tok en evighet, og han berørte meg i utgangspunktet utilbørlig og fikk meg til å stikke – tvang meg til ting,» la hun til.

Hendelsen fikk Noble til å sende inn et søksmål mot Weinstein til en føderal domstol i Manhattan i november.

«Harvey handlet ikke alene. Harvey hadde ikke tillatelse eller mulighet til å gjøre det han gjorde med Kadian og andre kvinner uten hjelp, sier Edles advokat Jeff Herman.

Minst 30 skuespillerinner, inkludert Angelina Jolie og Gwenyth Paltrow, har kommet ut med påstander rettet mot Weinstein, og har påstått at han brukte sin enorme makt til å seksuelt misbruke dem uten frykt for gjengjeldelse.

Gitt Weinstein og Oprahs nære forhold, og hennes nedlatende tale der hun kommer med løfte om «en ny dag i horisonten» for «alle kvinnene som har opplevd år med misbruk og trakassering», fremstår hun ikke bare som hyklersk, men også dypt krenkende.

Men det ser ikke ut til at det nå hindrer den politisk korrekte pressen fra å fremme henne som sin nye favoritt til presidentvalget i 2020.