«Mindreårig» asylsøker tiltalt for mordforsøk mot politimann

SVERIGE – Asylsøkeren som knivstakk en politimann i halsen på Medborgarplassen i Stockholm den 31 august 2017, er nå tiltalt for mordforsøk.

Angrepet som ble fanget opp av et overvåkningskamera på stedet har blitt gjenvist i pressen verden rundt som et eksempel på hvor ute av kontroll situasjonen med immigranter i Sverige har blitt.

Hendelsen fant sted under en demonstrasjon på Medborgarplassen hvor en gruppe afghanske menn hadde samlet seg for å kreve at de fikk bli i Sverige til tross for at de hadde fått avslag på sine asylsøknader som «enslige mindreårige asylsøkere».

Sverige_Mindreårig_afghaner
En mindreårig afghaner eller en løgner?

Ifølge de første opplysningene som kom frem i pressen skulle afghaneren som knivstakk politimannen være en 17 år gammel afghansk asylsøker, men nå skal en ny utredning av mannens alder ved hjelp av medisinsk alderskontroll vise at mannen er godt over 18 år.

Foruten å bli tiltalt for mordforsøk den 31 august, er mannen også tiltalt for en mishandling som fant sted den 25 august 2017, og en mishandling og trusler ved Tyresö Gymnas den 29.august 2017.

Anklager i saken ber om at afghaneren utvises fra Sverige om han blir dømt, samt 10 års forbud mot innreise til Sverige.

Kilde: friatider.se