UNDERCOVER JOURNALISTER AVSLØRER TWITTER SENSUR

TEKNOLOGI – Twitter-ingeniører ønsker å «forby en måte å snakke på» gjennom «skyggebanning», og algoritmer for å sensurere politiske motstandere.

I den nyeste undercover videoen til Project Veritas er nåværende og tidligere Twitter-ansatte på kamera der de forklarer hvilke skritt den sosiale media-giganten tar for å sensurere politisk innhold som de ikke liker.

Den 3. januar 2018 på en San Francisco-restaurant, forklarer Abhinov Vadrevu, en tidligere Twitter Software ingeniører, en strategi som heter «skygge utestengelse», som etter hans skjønn har Twitter ansatte:

«En strategi er å skyggeforbud (Shadow ban), så du har optimal kontroll. Ideen om et skyggeforbud er at du forbyder noen, men de vet ikke at de har blitt utestengt, fordi de fortsetter å legge ut innhold som ingen ser. Så de tror bare at ingen er engasjerende i innholdet dems, når det i virkeligheten ikke er noen som ser det. »

I videoen får vi høre hvordan Twitter aktivt jobber for å sensurere sine brukeres ytringsfrihet dersom de har en annen politisk oppfatning en den rådende politiske oppfatningen innad i Twitter.

Kilde: Project Veritas

Author: Jan Ivar Hansen

Webadministrator