Sverige hadde en kraftig økning i skyteepisoder i 2017

SVERIGE – Den svenske byen Helsingborg har sett en bratt stigning i skyting, med dødsfall i tre av de 20 tilfellene som ble registrert i 2017.

I 2016 var det bare fem skytinger i byen som ligger på sør-vestkysten av Sverige. På mindre enn et år hadde antall skyteepisoder økt til 20 skyteepisoder i byen med færre enn 100 000 innbyggere – noe som var helt ukjent i det tidligere så fredelige Sverige.

I nesten alle tilfeller var skytingens ofre unge menn i 20-årene, og politiet mener at de skal være knyttet til organisert kriminalitet.

Svensk TV SVT rapporter at: «Det er våre lokale kriminelle nettverk som skyter hverandre og årsakene er penger, narkotika og våpen. Dette er de tre ingrediensene, ifølge lokalpolitidirektør i Helsingborg Sven Holgersson

Holgersson la til at det å løse sakene har vært spesielt vanskelig ettersom de involverte nekter å snakke med politiet.

«Selv om vi benytter tusenvis av timer på etterforskningen av disse hendelsene, så er det ingen som vil snakke med oss. Ingen har sett eller hørt noe, og vi er helt avhengige av vitner og noen som kan fortelle oss hva som egentlig har hendt» sa han.

To av tre skytinger som endte med dødsfall fant sted i løpet av to uker. 13 mai ble en 24 år mann skutt og drept, og politiet måtte legge ned saken på grunn av manglende bevis.

Politiet måtte også legge ned etterforskningen av den andre skytingen som rammet en 25 årig mann som ble skutt i hodet, og ingen ble arrestert eller dømt for ugjerningen.

Statistikk viser at antallet skyteepisoder med dødelig utfall har fordoblet seg i løpet av de siste ni årene, og områder med en stor andel fremmedkulturelle som Malmö og Rinkeby like utenfor Stockholm har vært spesielt hardt rammet av volden.

I disse byene og forstedene er det de siste årene blitt opprettet så kalte «no-og soner» der politi og annet personell fra nødetatene ikke tør ferdes, og sist år ble Rinkeby beskrevet som en KRIGSSONE av landets sjefsanklager Lise Tamm.

Politiet har også vært mål for den siste tidens vold, og i Helsingborg ble selv en politistasjon bombet i oktober, mens en politibil ble angrepet av en mann med håndgranat i Uppsala.

Som flere politikere både i og utenfor Sverige har påpekt ser det nå ut som om Svenske myndigheter er i ferd med å miste fullstendig kontrollen.

Kilder: Breitbart.com