Underskriftskampanje ber Oprah ta avstand fra Harvey Weinstein

UNDERHOLDNING/USA – En underskriftskampanje som krevende Oprah Winfrey tar avstand fra sexovergriperen Harvey Weinstein bygge momentum, og har passert 15.000 signaturer på mindre enn 24 timer.

Underskriftskampanjen ber taleshow-verten, som det ryktes skal vurdere å stille som kandidat til presidentvalget i 2020, ta avstand fra den skandaløse regissøren.

Winfrey ble avbildet sammen med Weinstein ved en rekke hendelser de siste fem årene og hadde et nært profesjonelt forhold til ham som strekker seg tilbake to tiår.

Angivelig skal hun ha ringt Weinstein for å få støtte selv etter at nyheten om hans seksuelle overgrep av kvinner hadde eksploderte i offentligheten i fjor.

Det stilles dermed spørsmål til Oprahs under hennes Golden Globes-tale presenterte seg som en talsmann for #MeToo-bevegelsen virkelig har troverdighet når det kommer til å lede kampen mot seksuelt misbruk av kvinner, gitt hennes nære forhold til den største overgriperen i Hollywood.

Det at et av de første ofrene til Weinstein som offentlig gikk ut og fortalte sin historie om hvordan Hollywood produsenten hadde misbrukt henne viser til Oprah som en tilrettelegger for overgrepene gjør ikke Oprah til en særlig prominent forkjemper for #MeToo kampanjen.

Weinsteins beryktede oppførsel var en åpen hemmelighet i Hollywood-sirkler i flere tiår, og mange tviler på at Oprah var helt uvitende om hans rykte.

Kilde: pagesix.com