Trump lover å beskytte amerikanere fra «kriminelle» immigranter

USA – President Donald Trump slo tilbake etter kontroversen over hans påståtte «shithole countries» kommentar ved å love å beskytte amerikanere fra «storkriminelle» immigranter.

Trump forårsaket en ny diskusjon på tvers av det politiske spekteret i går kveld da han etter hvert spurte lovgivere under DACA-forhandlingene: «Hvorfor lar vi alle disse menneskene fra drittland kommet hit?»

Trump refererte til afrikanske land samt Haiti og El Salvador.

Det førte til et umiddelbart tilbakeslag, med en demokrat som til og med insisterte på at Trump, «kunne lede Ku Klux Klan i USA.»

Trump-supportere reagerte ved å spørre hvorfor det store flertallet av menneskene fra den tredje verden i utgangspunktet ville komme til Amerika, hvis slike disse landene var slike paradis og ikke «dritthull»?

Presidenten tok til Twitter i morges for å skissere, i en litt mer moderat tone, hva han mente:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/951785587765280768

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/951788342647107584

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/951790999784783872

«Den såkalte bipartisanen DACA-avtalen som ble presentert meg og en gruppe republikanske senatorer og kongresser i går kveld, var et stort skritt bakover,» sa Trump.

«Muren ble ikke ordentlig finansiert, Chain & Lottery ble gjort verre, og USA ville bli tvunget til å ta et stort antall mennesker fra høy kriminalitets land som gjør vondt. Jeg vil ha et system basert på kvalifikasjoner for innvandring og folk som vil bidra til å ta landet vårt til det neste nivå. Jeg vil ha sikkerhet, sikkerhet for våre mennesker. »

«Jeg vil stoppe den massive tilstrømningen av narkotika. Jeg ønsker å finansiere vårt militære, ikke gjør Dem økonomisk nedprioritering av forsvar fordi demokratene ikke er interessert i liv og sikkerhet, DACA har nå tatt et stort skritt bakover. Dems vil true med «shutdown», men det de virkelig gjør, er å slå ned vårt militær, på et tidspunkt da vi trenger det aller mest. Bli smart, gjør USA stor igjen! »

Trump nektet også for at han hadde sagt ordet «shithole», men innså at «tøft språk» hadde blitt brukt under møtet.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/951793123985973248

Kilde: twitter.com/realdonaldtrump