Kinesisk kredittbyrå rangerer USAs kreditt troverdighet på linje med Turkmenistan

ØKONOMI – Et av de største kredittbyråene i Kina, Dagong Global Credit Rating, har kuttet USAs kredit vurdering fra en A- til BBB+. Det putter den amerikanske økonomien på et nivå med land som Peru, Colombia og Turkmenistan.

Ifølge kredittbyrået skal hovedårsaken til nedjusteringen være det kaotiske politiske miljøet i USA, og de planlagte skatte kuttene som byrået mener vil redusere den amerikanske statens evne til å tilbakebetale gjeld.

BRICS landene (Brasil, Russland, India, Kina og Sør Afrika) har lenge klaget over at kredittbyråer som Fitch, Moody’s og S&P Global med base i Amerika bedriver en kunstig nedgradering av oppad kommende økonomier, og vender et blindt øye når den amerikanske og andre vestlige økonomier får tilbakeslag.

«Egentlig er kredittvurderinger politisk partiske. Dagong vurderer bare statens kapasitet til nedbetaling av gjeld, sa Dagongs styreformann Guan Jianzhong i juli 2016 ved St. Petersburg Economic Forum i Russland.

«I de vestlige landene bruker de kredittvurderingen som et verktøy for å beskytte sin egen fortjeneste, sine egne interesser,» sa Guan og la til at finanskrisen i 2008 delvis skyldtes feil vurdering av amerikansk økonomi.

Kilde: rt.com