Politihus i Rosengård utsatt for bombeattentat

SVERIGE – Beboere ved politihuset i Rosengård i Malmö meldte fra om at de ved 21 tiden Onsdag kveld hørte hva de beskriver som en uvanlig høy eksplosjon komme fra politihuset.

Eksplosjonen var så høy at den kunne høres fra flere bydeler og flere beboere meldte fra om hendelsen som viste seg å være et attentat rettet mot politihuset i den beryktede innvandrerbydelen Rosengård.

I henhold til svensk presse skal det være snakk om en håndgranat som er blitt kastet inn i bakgården på politihuset hvor den detonerte, og det skal ha befunnet seg flere personer inne på politihuset da attentatet skjedde.

Ingen mennesker kom heldigvis til skade under kveldens angrep, men flere av politiets biler og bygningen har fått store splintskader.

Bombeteknikere ble sendt til stedet for å undersøke området og for å sikre at det ikke fantes flere eksplosive gjenstander på stedet.

Angrepet har blitt møtt med avsky og flere politikere, og fremtredende politifolk har kommet ut og fordømt angrepet.

Angrepet kommer i en tid der kriminalitet også er et varmt tema i den svenske valgkamp debatten, og mange beboere frykter nå at bydelen atter vil bli gjenstand for diskusjon i en allerede opphetet innvandring og integreringsdebatt.

Rosengård ble i Norge veldig kjent som en av de beryktede «no og zones» i Sverige hvor mange hevder politi, og annet personell fra de svenske redningsetatene ikke tør bevege seg in i.

Det svenske politiforbundet tok til twitter for å «oppfordre» til at angrepene mot politiet skal opphøre.

Kveldens attentat fører seg inn i reken av flere lignende angrep rettet mot svensk politi i Malmö, og stadig flere mener at svenske myndigheter nå har mistet fullstendig kontrollen.

Rapport-X har vært i kontakt med flere etniske svensker i området som nå mener noe må gjøres, og som sier de vil flytte fra byen for å komme seg bort fra alt bråket der.

-De har mistet fullstendig kontrollen her, og har latt gjenger med innvandrere herje fritt i lange tider, sa en 52 år gammel mann som bor like ved politihuset.

-Vi føler oss ikke trygge lengre, og jeg kommer til å ta med meg mine barn, og flytte til et mer SVENSK område, sa en 35 år gammel kvinne Rapport-X har vært i kontakt med.

Av de personene Rapport-X har vært i kontakt med har alle vært enige om at bråket skyldes en feilslått svensk integreringspolitikk der svenske myndigheter har vært for ettergivende når det kommer til å slå ned på kriminalitet begått av personer med utenlandsk opprinnelse.

-Det har de siste årene pågått en klar «krig» mellom myndighetene (politiet), og de kriminelle innvandrergjengene om kontrollen over forstedene i byen, og det siste året har vi sett politiet trekke seg mer og mer tilbake, sa 48 år gamle Erik da Rapport-X spurte ham om situasjonen i Rosengård.

Man regner nå med at situasjonen i Rosengård og andre forsteder rundt om i Sverige med en tett innvandrerbefolkning, og med stor kriminalitet vil bli gjenstand for diskusjon i den oppkommende valgkampen, og det jobbes derfor hardt nå med å forsøke å legge lokk på problemene.