Nok en Tysk by innfører immigrasjonsforbud

TYSKLAND/EU – En østtysk by har innført et midlertidig forbud mot nye flyktninger i et forsøk på å stoppe voldsbølgen byen har vært utsatt for den siste tiden.

Cottbus, omtrent 120 kilometer sørøst for Berlin, har blitt rammet av en voldsbølge det siste året der gjerningspersonene utelukkende har vært immigranter.

Tidligere i uken rapporterte Brandenburg-politiet at to mannlige syriske tenåringer ble arrestert under mistanke om å ha skade en tysk tenåring i ansiktet med en kniv.

16-åringen fikk ikke noen livstruende skader i det som startet som en krangel mellom syriske og tyske skoleelever nær en trikkestasjon.

Hendelsen skjedde bare dager etter at en gruppe på tre syriske asylsøkere, 14, 15 og 17 år, angrep en mann og kona utenfor et kjøpesenter, ifølge en uttalelse fra politiet. Årsaken oppgis å skyldes at 15-årigen fikk et «negativt svar på sin oppholdstillatelse» av myndighetene, og ham og hans far ble bedt om å forlate byen.

Cottbus, et lite universitetssenter med en befolkning på litt over 100 000, har tatt imot rundt 3000 asylsøkere siden den tyske kansleren Angela Merkel åpnet Tysklands grenser i 2015 for immigranter.

Ifølge en pro-innvandrings gruppe i byen skal byen ha den største samlingen høyreekstreme, og at en gruppe nynazister skal ha angrepet immigranter på nyttårsaften, opplysninger som ikke kan bekreftes av byens politi.

Brandenburgs statsminister Karl-Heinz Schroeter fortalte den tyske kringkastingskanalen RBB fredag at forbudet mot nye flyktninger ville slå i kraft «de neste månedene».

Byen vil også ta i bruk ytterligere sikkerhetstiltak, blant annet økt videoovervåkning av torget i byens senter, en større tilstedeværelse av både uniformerte og u-uniformert politifolk.

Det skal også satses mer på kriminalitets begrensende arbeid i skolen, og man vil derfor opprette 10 nye sosialarbeiderstillinger på lokale skoler.

En talsperson for politiet i Cottbus fortalte den britiske avisen The Telegraph at politibetjentene ville bli sendt ut på fotpatruljer i byen sent på ettermiddagen og kvelden «så lenge det tjener sitt formål … i hvert fall de neste to ukene».

Cottbus er ikke den første tyske byen å innføre et immigrasjonsforbud.

I fjor innførte byene Salzgitter, Delmenhorst og Wilhelmshaven i Nord-Niedersachsen tilsvarende forbud mot immigranter.

Lokale myndigheter sa da de manglet kapasitet og ressurser til å integrere flere nye immigranter på riktig måte.

Kilde: telegraph.co.uk