Storbritannias arbeiderparti ta mer betalt av hvite en fargede

STORBRITANNIA – Avisen The Mail meldte søndag om at hvite partimedlemmer i Labour som er Storbritannias svar på arbeiderpartiet nå skulle betale £40, mens svarte og andre etniske minoritter skulle betale £30 for å delta på et arrangement med partiets leder Jeremy Corbyn.

Dette førte til at konservative parlaments medlemmer nå har gått ut og anklaget Labour partiet for rasisme, og at det var et klart bevis for at partiet hadde sviktet den hvite arbeiderklassen i landet.

En talsmann for Labour sa at: «Basisprisen for et konferansekort er det samme for alle medlemmer, men etter en anmodning fra regionalstyret i East Midlands vil partiet subsidiere en del av kostnaden for årets konferansekort for BAME-medlemmer for å oppmuntre flere fra denne gruppen til å delta på konferansen.» BAME står for Black Asian Minority Ethnic.

Nestleder I det conservative partiet James Cleverly sa at: «Det å diskriminere på bakgrunn av folks hudfarge er fullstendig feil, og Mr Corbyn må stoppe denne praktisen øyeblikkelig».

Den konservative parlaments medlem Andrew Bridgen la til: «Dette er rasisme. I virkeligheten tar Labour en skatt på grunnlag av en persons hudfarge. Det viser deres forakt for den hvite arbeiderklassen.»

Mr Bridgen sa at «sinnssykdommen» rundt ideen betydde at den rike Leicester Labour MP Keith Vaz, hvis familie har indiske røtter, ville betale mindre for å delta på arrangementet enn en mye mindre velstående Labour aktivist ville måtte.

Nå er The Equality and Human Rights Commission (EHRC) som er den Britiske versjonen av Likestillings og diskriminerings ombud i Norge blitt dratt inn i saken, og har annonsert at de vil undersøke saken etter at det er blitt fremmet klager hvor det hevdes at rabatten for fargede er rasistisk og bryter landets likestilling og diskrimineringslover som er helt tydelige på at du ikke kan diskriminere noen på bakgrunn av hudfarge.

Kilde: dailymail.co.uk