Iranske kvinner fengsles for å ikke benytte hijab

IRAN – Mens norske feminister, sosialister og muslimer kjemper for ideen om at hijaben ikke er ett kvinneundertrykkende klesplagg, og for at jenter ned i barnehagealder må få gå med hijab blir kvinner og unge jenter i Iran kastet i fengsel for å kle av seg hijaben.

I løpet av den siste uken har flere titalls kvinner i Iran blitt banket og kastet i fengsel for å ha kastet hijaben i protest da de mener klesplagget er kvinneundertrykkende, og fratar dem retten til en egen identitet.

Kvinnene risikerer alt fra offentlig ydmykelse til flere år i fengsel for sin protest, og det er utrolig at ikke en eneste av de mange organisasjonene som hevder å kjempe for kvinners rettigheter her i Norge har gått offentlig ut og støttet sine Iranske søstre i dems kamp for retten til å IKKE måtte dekke seg til.

Med tanke på at under 30% av vestlige kvinner i dag identifiserer seg med dagens versjon av feminismen er det kanskje ikke så rart at ingen såkalt feminist organisasjoner som stort sett nå er blitt ekstremvenstrens sugerør inn i statskassen ikke tør støtte feministene i Iran som kjemper for ekte demokrati, frihet og likestilling.

Man kan også spørre seg hvor den politisk korrekte pressen blir av når det kommer til å rapportere om protestene som nå pågår i Iran.

Kilde: dailymail.co.uk