Tyske kvinner lever i frykt og anti-voldtekts bukser blir utsolgt fortere en de kan produseres

TYSKLAND – Etter en bitter opplevelse fikk entreprenør Sandra Seilz (42) ideen om en innretning som kan beskytte kvinner mot seksuelle overgrep i fremtiden.

Da hun var ute på en joggetur ble Sandra angrepet av tre berusede menn, som prøvde å rive buksene av henne, men ett modig vitne grep inn og forhindret at noe verre kunne skje. «Etter episoden hadde ønsket jeg å utvikle et par bukser som kvinner over hele verden kan føle seg tryggere i», sier Seilz.

De høyteknologiske buksene, kalt «safe shorts», skal gi tre ganger beskyttelse. Seilz utviklet en høyteknologisk bukse med tre innebygde mekanismer:

-buksene består av et rive- og kuttsikkert materiale. De har også en beskytter i lysken for å beskytte mot noen klåing.

-Stringer langs midjeovergangen i lysken skal hindre buksene fra å bli trukket ned, og en kombinasjonslås skal gi ytterligere sikkerhet.

-Buksene har en alarm (130dB) som utløses av noen som trekker / slår / slår på dem, og kan også aktiveres manuelt om nødvendig.

Den trygge shortsen er tilgjengelig som løpebukser eller bukser. «Fra starten produserte vi bare en liten serie, men den ble utsolgt veldig fort», forteller entreprenøren fra Oberhausen.

Etterspørselen – 80% av buksene selges i Tyskland av etnisk tyske kvinner.

Nå blir produksjonen flyttet til India for å gjøre kunne muliggjøre en rimeligere pris på buksene, og man mener at konseptet i fremtiden også kan overføres til jeans eller andre bukser.

Kilde: voiceofeurope.com