Georg Soros benytter millioner av dollar på å stoppe Brexit

EUROPA – Venstre-milliardæren George Soros finansierer et forsøk på å snu britiske statsborgers historiske avgjørelse om å forlate EU.

Soros er en av tre store bankierne bak Best for Britain-kampanjen, som tar sikte på å forstyrre britenes Brexit-stemme, ifølge den britisk avis The Telegraph.

Soros har investert hele £ 400 000 – tilsvarende 4 400 000 kroner – til gruppen gjennom organisasjonen Open Society Foundations, ifølge The Telegraph. En talsmann for Best for Britain bekrefter ovenfor Reuters at Soros har bidratt med den enorme donasjonen til gruppen.

Under sin tale i Davos World Economic Forum sist måned hintet Soros til at han ville bidra til å omgjøre Britenes Brexit valg, og han sa at han «ville se Storbritannia fortsette sitt medlemskap i EU og etter hvert på ny søke medlemskap».

Kampanjen for å hindre Storbritannias utgang av EU er bare det siste forsøket fra Soros på å påvirke Britisk og Europeisk politikk, og en statlig antikorrupsjons organisasjon i Irland uttalte i desember at Soros gjennom ulovlig finansiering forsøkte å endre Irlands abortlovgivning.

Ifølge organisasjonen donerte Soros 162 000 dollar via sin Open Society Foundations (OSF) til den venstrevridde organisasjonen Amnesty International slik at de kunne drive sine pro-abort kampanjer i landet.

I tillegg vet man at Soros har benyttet flere millioner av dollar på å motarbeide populistiske politiske kandidater rundt om i Europa.

Kilde: Dailycaller.com