Matteo Salvini vil kaste ut 500 000 immigranter, og sier islam er en trussel for europas folk og kultur

ITALIA/EU – Matteo Salvini planlegger allerede fremtiden etter en mulig seier for den høyreorienterte koalisjon i Italia i mars.

Salvini uttalte: «I det første året med en Salvini-regjering er tallet null. Vi må utvise rundt 500 000 ulovlige innvandrere som har fått vært her på overtid. Det første alternativet er å stenge grensene våre, fra Alpene til Sicilia. Ikke mer, du vil ikke passere, stoppe. I dag er islam en fare »

Salvini er leder for partiet Lega Nord som er ett av de 3 høyreorienterte partiene i Italias nye høyreorienterte koalisjon, og formen koalisjonen vil ta er avhengig av hvilket parti som får flest stemmer av Lega Nord og Berlusconi’s parti Forza Italia under valget i mars.

Lega Nords politikk handler ikke bare om innvandring, men har også en politikk som fremviser stor skeptisisme mot EU, en posisjon som er styrket i partiet etter introduksjonen av de 2 nye kandidatene: økonomene og universitetsprofessorene Claudio Borghi og Alberto Bagnai.

Matteo Salvini har den siste tiden i oppkjøret mot valget styrket sin islam kritiske retorikk og har som den eneste politiske lederen i Italia fordømt islamiseringen av Europa, og har kalt islam en fare og en trussel mot Europas folk og kultur.

I de siste dagene har Salvini også rost den amerikanske presidenten Donald Trump og lovet å innføre lignende proteksjonistiske tiltak som vil favorisere italiensk produksjons og næringsbedrifter, mens den vil svekke selskaper som har valgte å flytte sin drift og produksjon ut av landet.

Kilde: defendevropa.org