Sveriges Bostadminister krever at kommunene skal forfordele migranter – på ubegrenset tid foran svensker i boligkøen.

Sveriges Bostadminister Peter Eriksson (MP) krever at migranter skal prioriteres foran svensker i kommunale boliger, og at de skal få bo på kommunenes og svenske skattebetaleres regning på ubestemt tid.

I Lidingö kommune i Stockholm går nå den toårige leieavtalen med cirka 100 migranter ut. En avtale som den svenske regjeringen og riksdagen tvang på kommunene gjennom den såkalte bosetningsloven. Bostadministeren raser nå over at Lidingö kommune ikke prioriterer migranter til kommunale boliger og på ubegrenset tid. Han besøkte på fredag noen av migrantene som Lidingö kommune nå anser som selv ansvarlige for egen bolig – på linje med alle andre i samfunnet.

Bakgrunnen for konflikten mellom Lidingö kommune og regjeringen bunner i at det er ulike tolkninger på hvor lange det er kommunenes ansvar å huse nyankomne migranter. Lidingö kommune mener tidsrommet er like langt som regjeringen selv mener det tar å for migranter selv å bosette seg – altså to år som et det tidstrekket som gjelder for statlig etableringsstøtte. Dette opprører både miljøpartiets Bostadminister og den politisk korrekte opposisjonens i Lidingö.

Kommunalråd og gruppeleder i Lidingö kommune avviser Bostadministerens krav.
– Når etableringstiden på to år – som regjeringen selv har fastslått – har løpt ut, da har innvandrerne selv ansvarlig for sin situasjon, sier han. Han understreker også at disse boligene må frigis til andre trengende – også nye kull med migranter. «Alle kan ikke bo på Lidingö», fastslår den kristendemokratiske kommunalråden.

Etter hva Rapport-X erfarer er dette fra Bostadministerens side en livsfarlig politikk i et flerkulturelt samfunn, som vil generere motsetninger og nøre opp under hat mellom svensker og migranter.

Har du meninger om saken? Benytt gjerne vårt kommentarfelt.