Kristne syrere føler seg ikke trygge i Europa og «flykter» tilbake til hjemlandet

SYRIA/TYSKLAND – I et intervju med en Tysk TV kanal sier en syrer som hadde flyktet fra ISIS i Syria at han ikke følte seg trygg i Østerrike som kristen da han oppdaget at mange av de såkalte syriske flyktningene i landet egentlig var tidligere IS krigere.

Mannen forteller at han først tok kontakt med Østeriske myndigheter for å gjøre dem oppmerksomme på problemet med terroristene som skjulte seg blant de syriske flyktningene, men sier at han ikke ble tatt seriøst og at han derfor valgte å returnere til hjemlandet der han føler myndighetene tar større ansvar for å sikre kristne mot overgrep fra terrororganisasjoner som IS og Al-Nusra.

Den syriske mannen med navnet Haddad advarer nå Europeere mot å slippe inn alle som ønsker det i Europa, og sier han ser pessimistisk på fremtiden om ikke Europeiske ledere har innsett at IS og Al-Nusra ønsker å ødelegge Europa.