Orban: «George Soros ønsker å fjerne Slovakia’s anti-immigrasjons regjering»

Ungarns statsminister, Viktor Orban, tror at George Soros og hans organisasjoner aktivt forsøker å styrte den slovakiske regjeringen til statsminister Robert Fico.

For øyeblikket er Slovakia i krise etter drapet på den slovakiske journalisten Jan Kuciak og kjæresten hans for to uker siden. Kuciak rapporterte omkring den italienske mafiaens innflytelse på landets statsminister, og politiet sa at drapet sannsynligvis var knyttet til Kuciaks arbeid.

Ungarns statsminister sa at han ser tydelig «fingeravtrykkene til Soros og hans organisasjoner» rundt Slovakias krise. Orban har ingen tvil om at «Soros nettverk gjør alt som er mulig for å overvinne anti-innvandrings regjeringer.»

«Slovakias nåværende regjering motstår migrasjon og nekter å omgjøre landet til et land fylt opp med innvandrere», sier Orban, og legger til at «Soros’ organisasjoner har angrepet og ville fortsette å angripe statsministerene til slike regjeringer hensynsløst».

Tidligere sa en talsmann for Orbans Fidesz-parti at Soros bruker millioner av dollar til å påvirke valget i Ungarn også.

Kilde: https://voiceofeurope.com/2018/03/george-soros-wants-to-remove-slovakias-anti-immigration-government/