Svenske speidere har øvelser i å finne såkalte «hvite privilegier».

Mens svenske og vestlige barn og unge konstant indoktrineres med at «ingen mennesker skal bedømmes etter hudfarge eller etnisk opprinnelse, men kun måles som enkeltpersoner», begår det samme utdanningssystemet og i dette tilfellet den svenske speidereorganisasjonen rasistiske grep for å indoktrinere de samme barn og unge om at alle med hvit hudfarge har medfødte fordeler i samfunnet, noe som ikke stemmer, da absolutt alle har de samme mulighetene i de vestlige samfunn. De prøver altså å kue deres identitet med det velkjente «hvit skyld»-syndromet.

Denne speiderorganisasjonen sies å bestå av 68.665 barn og unge over hele det skakkjørte Sverige. En av aktivitetene de tilbyr sine unge medlemmer er «hvite privilegier», som består i at barn helt ned i 12-års alderen skal identifisere og finne «fordeler som hvite mennesker får som følge av hvithetsnormen».

IMG_9002

Øvelsene foregår på følgende måte:

Be deltagerne sette seg i små grupper og komme fram til minst ti privilegier som hvithudede har i vårt samfunn. Det kan dreie seg om privilegier på et strukturelt nivå, så vel som på et hverdagslig nivå. Hjelp gruppene i å komme i gang med å ta noen eksempler, som f.eks at hvithudede personer slipper å forsvare sin opprinnelse og ikke behøver å svare på spørsmålet «hvor kommer du egentlig fra?», i de fleste nye situasjoner de kommer opp i.
Etter noen minutter er det tid for å samle sammen alle deltagerne og ta en runde der smågruppene får gjøre rede for hva de har kommet fram til. Skriv gjerne opp stikkord utifra hva deltagerne har kommet opp med.

Under diskusjonen etter skal deltagerne prate om det «trengs mer enn bare hvit hud for å ha disse privilegiene» og om «en hvit person som har mange egenskaper og fordeler som passer i rammen en ikke-hvit person, kan den også miste de fordelene som hvithetsnormen fører med seg».

De påpeker at øvelsen er hentet fra RFSU, men at speiderorganisasjonen selv har endret øvelsen fra å handle om heteroprivilegier til et for dem mer interessante tema «hvite privilegier».

Speiderorganisasjonen er delvis statsfinansiert gjennom Sida, ForumSyd og Postkodlotteriet.

Kilde: Samnytt.se

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.