Folkets støtte til Listhaug er enorm. FrP fosser fram med nesten 10 prosent.

Ifølge TV2 Nyheter fosser Fremskrittspartiet frem med hele 9,8 prosents oppslutning til 20,6 prosent på en fersk meningsmåling fra i kveld.

Det var knyttet stor spenning om hvordan velgerne ville reagere etter den siste ukes drama rundt Listhaugs Facebookinnlegg og etterfølgende politiske drama som kulminerte i et mistillitsforslag mot justisministeren.

Svaret kom nå i kveld, og Listhaug befester sin posisjon som Norges mest populære politiker, noe som er helt utvetydig i den ferske meningsmålingen. Forøvrig kan det nevnes at partiet Rødt som fremmet mistillitsforslaget blir mer enn halvert, og faller med hele 2,1 prosent til en oppslutning på 1,7. Støre og Arbeiderpartiet har ikke oppnådd noe som helst og står omtrent på stedet hvil med lunkne 23,6 prosent – kun 3 prosent større enn det galopperende Fremskrittspartiet. Hareide og KrF som ble tungen på vektskålen for å vippe mistillitsforslaget i Listhaugs disfavør, tjente heller ingenting og står nesten ubevegelig på 4,4 prosent.

Det er kanskje på tide at de fleste politikere og medier begynner å respektere de som støtter Listhaug, og der på dem som noe annet enn «høyreekstreme, rasister og nazister». Alt annet enn å ta dette seriøst vil bare bety å jage fra seg både velgere og lesere.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.