Den omtalte Facebooksiden «Slå ring om Norge» utsatt for grove postinger fra falsk Twitter-konto.

Tidligere i kveld oppdaget ansvarlig administrator for Facebooksiden «Slå ring om Norge» at noen hadde laget en falsk Twitter-konto med sidens navn og logo. Brukerne av den falske Twitter-kontoen hadde postet grove innlegg som satte sjokk i den ekte sidens administrator. Postingene om blant annet voldsoppfordringer mot statsministeren har han meldt til PST.

Siden har vært i vinden de siste dagene, spesielt på grunn av at de var med på å sette igang blomsterhavet til den avgåtte justisminister Sylvi Listhaug. Ansvarlig administrator har vært svært motvillig til å la seg intervjue av en pågående presse, men Rapport-X har lyktes å fått kontakt med mannen bak «Slå ring om Norge» og fikk et intervju sent i kveld.

Hvordan oppdaget du denne hendelsen?

– Jeg googlet slå ring om Norge for å oppdatere meg på omtaler etter de seneste dagers hendelser og oppmerksomhet rundt siden, da jeg plutselig så at siden var på Twitter, en plass jeg ikke er på eller ønsker at «Slå ring om Norge skal ha konto.

Var det publisert noe på den falske Twitter-kontoen?

-– Ja, jeg fikk sjokk. Det var lagt ut postinger under vårt navn og merke, med grove voldsoppfordringer mot statsministeren og andre voldsoppfordringer. Det var også andre postinger, riktignok ikke så graverende, men helt klart ment for å sverte oss. Dette er et helt klart identitetstyveri, og siden voldsoppfordringene er rettet mot statsministeren, har jeg meldt forholdet inn til PST, og ikke politiet, fordi det dreier seg om trussler mot en myndighetsperson.

Et av postingene var med følgende tekst: «Klipp vinger, armer og ben av statsministeren, skader ikke. #StøttSylvi».

Skjermbilde av posting fra den falske Twitter-kontoen:IMG_9007

Hvem tror du står bak?

– Det er en falsk gruppe på Facebook som utgir seg for «Slå ring om Norge», de har ca 4000 medlemmer, og jeg anser det ikke usannsynlig at de har en forbindelse med dette. Den falske Facebook-gruppen er rapportert inn til Facebook, og de ser alvorlig på saken og jobber med den.

Tror du dette kan skade «Slå ring om Norge?

– Ja, helt klart, dette er grove kriminelle forfalskninger og ID-tyveri, som peker tilbake på meg og «Slå ring om Norge».

Vet du om denne falske Twitter-kontoen har eksistert lenge?

– Første tweet er 18. Mars, og der oppfordres det til å voldta Eskil Pedersen og Inga Marte Thorkildsen.

Skremmebilde fra den falske Twitter-kontoen:IMG_9010

Frykter du hardere press og mer fiendtlige kommentarer og hendveldelser på den ekte siden etter dette?

– Absolutt, dette er jo en del av en hat-kampanje. Vi har registrert flere tusen hatefulle kommentarer og meldinger etter vår oppfordring til blomster til Listhaug. Vi har bannet ca 2000 Facebook-brukere, og denne trenden ser ikke ut til å stoppe foreløpig. Jeg antar det tar seg opp ytterligere når kommer ut rykter om postinger som stammer fra den falske Twitter, og når disse blir spredd.

Har du fått noen hendvendelser fra media i den seneste tid mens det har stormet som verst rundt siden?

– Ja, jeg har fått daglige henvendelser fra journalister, men de forvrenger det jeg sier, så jeg har avvist det meste.  Jeg har kun svart en fra dagens næringsliv, men har avvist journalister fra VG, NRK, Aftenposten med flere.

Du gikk medvillig med på intervju fra oss i Rapport-X. Vi takker for det, men hvorfor viser du mer velvilje ovenfor oss enn de nevnte medier?

– Dere skriver saker som det er, og så lenge det ikke forvrenges, så er det ikke noe problem.

«Slå ring om Norge» er kjent for sine skaper uttaleser og et friskt språk…

– Ja, men vi er klart ikke-voldelige, og godtar ikke trussler eller voldstendenser i våre kommentarfelt.

Dere er beskyldt for å nøre opp under hat og motsetninger. Føler du at de beskyldningene er overdrevet, og kanskje generert av grove kommentarer fra noen av sidens 37.000 følgere, og at media har belastet sidens administratorer for dem?

– Ja, det er endel kommentarer som er uakseptable, men vi jobber kontinuerlig med å fjerne disse. VG skriver at «Slå ring om Norge» har oppfordret til vold, kommet med voldstrussler og drapsopfordringer mot politikere flere ganger. Og Stenseng som er partisekretær AP har på sin fb framsatt noen grovt injurierende løgner om oss, løgner som ikke lar seg dokumentere.

Han fortsetter:

– PST gikk ut i dag og sa at de har sett over det som var, men kunne ikke finne grunnlag for disse påstandene om trussler om drap og vold fra vår side. Og hvis disse påstandene hadde vært riktig, hadde jeg vært pågrepet allerede, og siden stengt av Facebook.

– Til slutt vil jeg si, at dette kommer som en konsekvens av VGs og Stensengs sine påstander som har bevisst framsatt falske og injurierende mot «Slå ring om Norge»

Har du meninger om saken, benytt vårt kommaéntarfelt.