Valg i Nederland: Geert Wilders med syriske flyktninger som politisk skjold

Nederland/EU – Selv med «høyreekstreme» Wilders går nederlandske velgere bokstavelig talt ingen lys framtid i møte. Wilders lover nemlig ingen stopp eller reversering av innvandringen, men gir velgeren i praksis kun valget om han vil oversvømmes med muslimske eller ikke-muslimske fremmedkulturelle.

I dag holdes lokale valg i Nederland. Frihetspartiet til Geert Wilders deltar i 30 nederlandske kommuner og kan få støtte av mange syriske kristne, rapporterer det nederlandske mediahuset NOS.

Et av Europas største syriske kristne samfunn er lokalisert i Enchede. Ved forrige valg fikk Frihetspartiet mange av stemmene til de 8,000 kristne syrerne.

«Frihetspartiet forstår hvor farlig muslimene er», sier Gabriel – en kristen entrepenør fra Enchede som opponerer mot byggingen av en ny moské i nærheten: «Det er ikke noe behov for en slik stor moské, vi som kristne flyktet på grunn av muslimene, de må integrere seg eller forsvinne.»

Formannen i den Armeiske Federasjonen, Erwin Ilgun, sier at det er en trend å stemme for Wilders’ Frihetsparti. «De siste årene har Frihetspartiet opplagt vunnet popularitet», sier han. «Diskusjonen rundt byens nye moské er opplagt en viktig sak».

En kristen flyktning fra Tyrkia sier at han ikke er overrasket over populariteten til Frihetspartiet. Abraham Beth Arsan sier: «Syrisk-ortodokse kristne flyktet fra den muslimske verden. Vi flyktet fordi vår tro var forbudt. Vi har alltid vært undertrykt.»

Det hjelper så lite for nederlandske velgere. Med multikulturelle fødselshjelpere som Wilders, som for øvrig i sin tidlige politiske karriere var anklaget for å være israelsk agent, går etniske nederlendere med dagens utvikling mot sikker minoritetsstatus i nær framtid – islam eller ikke – og Wilders eller ikke.

Kilde: Voice Of Europe