Hepatittsmittet asylsøker voldtok 13-åring på offentlig toalett – slipper utvisning.

Sverige – En hepatitt B-smittet afghansk asylsøker skjenket full en 13-årig skolejente. Da hun ble full og forsvarsløs voldtok han henne analt og vaginalt uten beskyttelse på et toalett ved en ICA-butikk. Han ble dømt til minimumstraff og slipper utvisning – ettersom han påstår at han har «blitt kristen og derfor risikerer å stenes til døde i hjemlandet». 

Det var den 18 desember 2017 i Hallsberg at den 13-årige jenta ble voldtatt av afghaneren, som oppgir at han er 20 år og nylig dømt for ugjerningen. Mannen som har påvist diagnose på at han bærer den seksuelt overførbare sykdommen hepatitt B møtte først på å jenta utenfor hennes skole. Han sa til henne da at han selv var 15, og kjøpte senere whiskey og øl til jenta. Deretter tok han henne med til en bortgjemt plass og lot henne drikke til hun ble så full at hun knapt kunne stå på egne ben. Det var da afghaneren tok henne med til ICAs toalett og voldtok henne både analt og vaginalt.

Dommer Jens Lindborg ved Örebro tingrett valgte å gi asylsøkeren en såkalt «human straff», og dømte han til to års fengsel, som er minimumstraff i Sverige for voldtekt av barn. Han ble også dømt for å ha ofret en annen jente ved et annet tilfelle.

Aktor mente at afghaneren burde utvises etter avtjent straff, men dommeren godtok asylsøkerens påstand om at – Hvis jeg blir sendt til Afghanistan blir jeg stenet til døde, fordi jeg har blitt kristen nå. Dommeren godtok påstanden og avviste kravet om utvisning. Så etter at den korte straffen er sonet, slippes altså denne mannen fritt ut i de svenske gatene igjen.

Migrasjonsverket mener det ikke finnes noen hinder for å utvise asylsøkere, men dommeren ved Örebro tingrett deler ikke den oppfatningen.

Kilde: SVT Nyheter og Fria Tider

Har du meninger om saken? Benytt vårt kommentarfelt.