Sverige: Rektor forbød ansatte å fortelle media om muslimske sexovergrep mot 6-årige elever

Unge elever helt ned til 6 årsalderen har på Johannesskolen i Malmö i lengre tid blitt utsatt for seksuelle trakasserier og mishandling. Jenter som ikke oppførte seg tilstrekkelig muslimsk fikk klærne avrevet og ble truet med voldtekt. Det er nå kommet fram at skolens rektor i strid med reglene la munnkurv på lærere og andre ansatte – ingen fikk fortelle om hva som foregikk på skolen.

Sydsvenskan har fått innsikt i en intern meddelelse som Johannesskolens rektor Maria Berben Lidén har sendt ut til samtlige ansatte, der disse forbys å prate med journalister om de innvandrings- og islamrelaterte misforholdene.

 Brevet innledes med: «Vi har noen foreldre som ikke er fornøyde med det arbeide som utføres i de yngste klassene. De forsøker å få pressen og TV til å ta det opp. Følgende gjelder: …»

Brevet utgjør et brudd på den grunnlovfestede formidlingsfriheten. Det bekrefter ekspert på ytringsfrihet Nils Funcke som til Sydsvenskan oppgir at han ikke kan erindre å ha sett et så grovt overtramp svart på hvitt tidligere. «Dette er en av de mer råbarkede formuleringene jeg har sett». Funcke forteller videre at vanligvis utøves slike typer påtrykk på ansatte muntlig i det stille, og da står ofte ord mot ord når saken skal utredes.

Da Sydsvenskan kontaktet rektor Lidén fastholdt hun først at ansatte ikke får uttale seg som tjenestemenn siden hun selv er kommunikasjonsansvarlig på skolen. Ved en senere samtale med avisa og etter å ha rådført seg med jurister, erkjenner hun at hun har tatt feil.

 

Kilde: Samhällsnytt