Forskning viser at de høyreorienterte er vakrere enn de venstreorienterte.

Forskningen viser også at jo styggere man selv tror man er, jo mere venstreorientrete er man. 

En studie offentliggjort i Journal of Public Economics konkluderes det med at høyreorienterte politikere er vakrere enn sine venstreorienterte kollegaer. Studiet viser også at velgerne ofte tror at vakre mennesker er høyreorienterte:

Vår forskning viser at velgerne ser skjønnhet som et tegn på høyreorienterte politiske holdninger, skriver forskerne.

Et annet forskningsprosjekt fra det kjente Stanford Universitetet viser at jo styggere man selv tror at men er, jo mere venstreorientert er man.
Dette innebærer ifølge forskerne at folk med lav bedømmelse av eget utseende er mere imot sosiale hierarkier og gir skylden for ulikhet på omgivelsene.

En tredje studie viser at høyreorienterte har en tendens til å være mer nøye med personlig hygiene. «Jo mer påpasselig folk er med egen hygiene, jo mer er de imot innvandring og migrasjon». Det er konklusjonen fra forskning fra Aarhus Universitet. Dette skyldes det såkalte adfærdsmessige immunsystem. Det adferdsmessige immunsystem supplerer immunsystemet vi har inni kroppen, ved at hjernen automatisk får oss til å unngå situasjoner som innebærer risiko for smitte.

Disse ubevisste innbygde instinktene er kanskje ikke så irrasjonelle i dagens Norge heller, da det viser seg at innvandring og migrasjon har ført med seg sykdommer som var utdødd i Norge, som f.esk tuberkulose.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.