Iscenesatte lidelser? Intervju med gutt i videoen etter det påståtte kjemiske angrepet i Douma i Syria.

Gutten som ble i en video fremstilt som offer etter det påståtte kjemiske angrepet i byen Douma i Syria, sier i et intervju med et russisk TV-team at han plutselig ble bedt om å dra til sykehuset hvor folk bare tok tak i han og begynte å skylle kaldt vann over hodet hans.

Videoen utgitt av den såkalte «Douma revolution group» som har sirkulert i massemedia siden 7. april viser panikk, frykt og roping fra skrekkslagne barn og voksne etter det påståtte kjemiske angrepet som hastig ble lagt som grunnlag for det USA-ledede rakettangrepet for å «irettesette» Assad.

Gruppen «Douma revolution group» er en av de mange organisasjoner, sammen med de høyst tvilsomme «White helmets» (En organisasjon som selveste Roger Waters, tidligere frontfigur i Pink Floyd, tok til orde for å kalle en fake organisasjon som har som hovedoppgave å fore vestlige krigshissere med falsk propaganda. Se video lenger ned i artikkelen), som har påstått at det var Assads regjeringshær som stod bak det påståtte gassangrepet.

En av «hovedrolleinnehaverne» i denne iscenesatte videoen er en søkkvåt og kald gutt, som blir sett skyllet med vann av folk som fremstår som «redningsarbeidere». Det kommer ikke fram om de er leger fra sykehuset, menneskerettighetsaktivister eller medlemmer av White helmets.

Det russiske TV-selskapet VGTRK fant den 11-årige Hassan Diad som spilte en hovedrolle i den iscenesatte videoen, og gjorde et intervju med han. Hans historie derimot er en helt annen enn hva som fremgår i propagandaen fra massemedia. Han sier han var i kjelleren sammen moren sin, som sa de var tomme for mat, da de plutselig hørte en masse bråk utenfor.

Noen ropte at vi måtte dra til sykehuset, så vi dro dit. Da jeg kom inn dit, tok noen bare tak i meg og begynte å spyle vann over hodet mitt.

Hassan bekrefter at det var han som var gutten i videoen. Han sier han var redd, men har absolutt ingen symptomer på å ha opplevd et gassangrep for to uker siden. Han ble omsider funnet av sin far, som sier at han ikke har hørt noe som helst om noe gassangrep den dagen.

En av arbeiderne på sykehuset som var på jobb på det tidspunktet, sier han ble overrasket over det plutselige innrykket. «Noen kom bare inn og begynte å vaske folk. De ropte: «Kjemisk angrep, kjemisk angrep», men vi så ikke noen symptomer på noe kjemisk angrep,» la han til. Men han sa at det var noen personer der med pusteproblemer pga. støv etter et tidligere bombeangrep i byen.

Postinger på sosiale medier og rapporter fra «White helmets » var altså nok for USA, Storbritannia og Frankrike til å iverksette en serie rakettangrep mot Syria den 14. april. Og angrepene kom bare noen timer før OPCW-teamet skulle ankomme Douma for å konstantere om det hadde funnet sted et kjemisk angrep eller ikke.

Her er det nevnte klippet hvor Roger Waters sier rett ut hva han mener om «White helmets» og de falske anklagene som førte til rakettangrepet mot det hardt prøvede Syria:

Kilde: Russia Today. RT.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.