Kun nordmenn blir krenket av viralt bilde på vegne av muslimer, muslimene selv tar det med knusende ro.

Bildet vi delte på lørdag skapte stort engasjement i kommentarfelt og på vår innboks. Bildet fikk på bare litt over et døgn over 2.000 likes, nesten 10.000 kommentarer og har så langt nådd over 244.000 facebook brukere.

Artikkel fortsetter under bildet.
31092131_235440073685924_8941277760219774976_oI kjølvannet av det store engasjementet har det selvfølgelig også dukket opp endel negative kommentarer. Det sier seg selv at vi ikke har kapasitet til å gå igjennom de til nå 10.000 kommentarene, men vi har registrert endel som har klaget via innboks om at dette bildet er rasistisk, generaliserende, stigmatiserende og så videre. Og det som er helt tydelig er at det er kun venstrevridde og overfølsomme sjeler som har tillat seg å bli «krenket» på vegne av Norges muslimer.

Med forbehold om at det kan være noen av de 10.000 kommentarene som kommer fra muslimer som er krenket av spørsmålet på bildet, er det kun ikke-muslimske nordmenn som synes at det å stille spørsmål om bønnerop skal forbys i Norge er «høyreekstrem hatpropaganda». Jeg vet ikke hvorfor disse tillater seg å stille seg i en krenket posisjon på vegne av muslimene, når muslimene selv ser ut til å ta dette spørsmålet med stor ro og fatning. Er det fordi de selv ikke finner noe de kan påberope seg å være krenket over i den beskyttende tilværelsen de lever, eller er det fordi de ser ned på muslimer og tror de ikke er i stand til å svare for seg selv?

Det har også kommet sinte meldinger på innboks fra flere som sier at påstanden i bildet ikke er sann. Vi bruker ikke tid på å besvare alle disse, men kan for ordens skyld her og nå konstantere det fakta at bildet består ikke av noen som helst påstand, men det er et spørsmål. Og hvordan kan et spørsmål være usant?

Vi kan også opplyse om at vi svært sjeldent går inn i diskusjoner med enkeltpersoner på innboks, men henviser folk til å benytte kommentarfeltet for å ytre seg.