Roger Waters lar seg ikke kjøpe av Saudi-penger: Fordømmer White Helmets for åpen scene

Eposter har nå framkommet som viser hvordan den kontroversielle syriske aktivistgruppen White Helmets prøvde å drive lobbyvirksomhet med Saudi-penger på en av Pink Floyds grunnleggere Roger Waters. Avsløringene har blitt publisert av journalisten Max Blumenthal på hans nettsider Grayzone.

I en epost av oktober 2016 hadde Waters blitt kontaktet av Saudi-milliardæren Hani Farsi med oppfordring om å støtte arbeidet til White Helmets.

Den 12. april, bare dager før sin nylig avholdte konsert i Barcelona, ble Waters kontaktet av en fransk White Helmets-tilknyttet journalist som ba Waters om at White Helmets måtte få tid på scenen for å ‘levere en beskjed til barn i Syria’.

Waters svarte ikke på noen av epostene. Isteden for å låne ut konsertscenen i Barcelona til White Helmets, fordømte Waters organisasjonen til stor applaus:

– White Helmets er en falsk organisasjon som eksisterer kun for å lage propaganda for jihadister og terrorister. Det er hva jeg tror. Hvis vi skulle lytte til White Helmets og lignende organisasjoners propaganda, kunne vi se oss oppmuntret til å oppfordre våre regjeringer om å starte bombingen av mennesker i Syria. Menneskelig sett ville dette vært en feil av monumentale proporsjoner.

Waters oppmuntret også andre kjendiser som tidligere hadde gått ut og støttet White Helmets om å revurdere sin støtte til gruppen:

– Jeg anklager de ikke for å ha latt seg lokke, da det på overflaten syntes troverdig at White Helmets var bare gode folk som gjorde gode ting. Men nå vet vi at de prøver å oppmuntre Vesten til å slippe bomber og raketter illegalt i Syria.

White Helmets var den første gruppen til å rapportere om det påståtte kjemiske angrepet i Douma. Selv om de i Vesten er blitt lovprist for sitt redningsarbeid, har dets medlemmer gjentatte ganger blitt anklaget for forbindelser til ekstremistgrupper.

Max Blumenthal sa til RT at epostene renvasket journalister for å ha stilt kritiske spørsmål ved White Helmets’ renommé som en ‘humanitær sivilforsvarsorganisasjon’:

 – I årevis har journalister som meg rapportert om faren med White Helmets og hvordan denne organisasjonen som ble grunnlagt av Vestens og Gulfstatenes regjeringer hovedsakelig har vært et redskap for å oppmuntre til regimeutskifting.»

– Dette er ikke bare en gruppe for vanlige redningsarbeidere; det er en internasjonal innflytelsesrik organisasjon med representanter som møter opp i Kongressen såvel som i parlamenter rundt om i Europa for å drive lobbyvirksomhet for ‘no-fly’ soner og sanksjoner mot Syria.»

 

Kilder: Max Blumenthal, Yournewswire, RT