74-årig kvinne dømt for hat-ytring etter å ha foreslått at afrikanere skal bo i Afrika.

Den 74-årige kvinnen ble i Stockholms tingrett dømt til 12.250 svenske kroner i bot da hun stilte spørsmål på Facebook om hvorfor kriminelle afrikanere skal bo i Sverige istedenfor Afrika. Hun slapp fengsel, men dette er selvsagt en betydelig bot for en pensjonist.

Det politianmeldte innlegget ble publisert på Facebook-gruppen «stå upp for Sverige» i april 2017. Aktor Katarina Bergstrøm valgte å gå til tiltale mot 74-åringen.

Ifølge tiltalen skrev pensjonisten blant annet «Hvorfor reiser ikke disse individene hjem til Afrika igjen» og «Avarter av jungel-innfødte», som kommentarer til artikler om kriminelle afrikanere. 74-åringen nektet for å ha skrevet innleggene, men innrømmet at hun var medlem av nevnte Facebook-gruppe.

«Med aktors påståtte bevis tilsammen med den omstendighet at 74-åringen var medlem av Facebook-gruppen, der de påståtte utskriftene kunne leses, at innleggene der var mer eller mindre negativt innstilt til muslimer og innvandring, finner tingretten i sum det som bevis at det var 74-åringen som hadde skrivet de aktuelle innleggene», skriver Stockholms tingrett.

Dommer Thomas Wallen dømte så 74-åringen til betinget fengsel og bot på 12.250.-

Kilde: FriaTider

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.