Isis prøver å skape en bølge av migrasjon til Europa, sier offisielle kilder i FN

Ifølge en artikkel i The Guardian samarbeider IS krigere som flykter fra Syria med lokale Afrikanske islamister for å skape en flyktningebølge i den sultrammede Sahel regionen i Afrika.

David Beasley som er en tidligere Republikansk guvernør fra Sør Carolina, sier Europa må våkne opp til strategien ekstremistene benytter seg av i Sahel regionen skriver The Guardian.

Krigere fra den islamske stat som nå er drevet ut av Syria forsøker nå sammen med ulike islamistgrupper i Afrika å benytte sultkatastrofen i Sahel regionen for å rekruttere nye medlemmer, og som ett redskap for å lokke flere millioner afrikanere til å immigrere til Europa.

I en uttalelse til The Guardian under ett besøk i Brussel ved deltakelsen av en to dager lang konferanse om Syria sa Beasley «Dere kommer til å se en tilsvarende immigrasjonsbølge som den som fant sted for noen år siden, men denne gangen vil immigrasjonsbølgen ha ett mye større innslag av IS og andre islamske ekstremister som har infiltrert immigrasjonsstrømmen.»

Videre sier Beasley «Min kommentar til europeerne er at hvis dere tror dere hadde et immigrasjonsproblem som følge av konflikten i Syria med sine 20 millioner mennesker, så bør dere bare vent til Sahel-regionen med sine 500 millioner mennesker blir ytterligere destabilisert. Nå må det Europeiske og det internasjonale samfunnet våkne opp.»

Det er kanskje dermed på tide at Europeiske ledere nå forsøker å finne en alternativ løsning på verdens immigrasjonskriser som ikke inkluderer å hente alle mennesker fra jordens fire hjørner til Europa.

Kilde: The Guardian