Tusenvis protesterte mot Angela Merkel i Berlin

Minst fem tusen patrioter demonstrerte i Berlin sist søndag ettermiddag, 27. mai. Det var det politiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) som organiserte protesten.

Noen av deltagerne reiste lange avstander for å delta i protesten. Avisa Die Welt spurte noen av deltagerne hvorfor de protesterte.

Walter Wissenbach, en 60-årig advokat, som har vært interessert i politikk siden studietiden sier: «Den Europeiske Union er en Molok og Merkel er en kriminell.» I følge Wissenbach har Tysklands lederskap forverret seg for hver ny regjering.

Tusener av AfD supportere samlet seg foran Berlin’s hovedstasjon med tyske flagg og AfDs blåe farger godt synlige. Mange av parolene lød omtrent slik:

«Tyskland trenger trygghet» eller «Trygg velferden» og «Islam hører ikke hjemme i Tyskland».

Man protesterte hovedsakelig mot Merkel, flyktninger, «Lügenpresse», mot venstresiden og mot euroen, rapporterte en webside, som også hevdet demonstrantene var «liberale patrioter, altså kan de ikke være nazister».

Annet Gutbier (44 år) er en annen som reiste langt for å protestere. Hun sier: «Tyskland har forandret seg. Som kvinne kan du f.eks. ikke lenger jogge om kveldene». Hun er ikke mot Europa, men for et Europa bestående av nasjoner. «Nasjonene oppgav sin identitet. Brüssel kontrollerer nå alt og beveger seg i retning av en europeisk superstat», sier hun.

Mer enn 2,000 politikonstabler trengtes for å beskytte AfD’erne mot 25,000 motdemonstranter. Antifa-relaterte nettsteder hadde tidligere sagt at de ville ødelegge Berlin fordi byen hadde gitt tillatelse til AfD-demonstrasjonen.

 

Kilder: Voce Of Europe, Die Welt