Tre norske deltar på historiens 66. Bilderbergermøte

Hanne Skartveit (VG), Svein Richard Brandtzæg (Norsk Hydro) og Vidar Helgesen (Høyre) deltar på årets Bilderberger-møte fra 7. til 10. juni i Torino i Italia. Tre viktige samfunnsområder som media, politikk og industri er dermed representert fra Norge.

Den offentlige mediakritikken rundt de hemmeligholdte Bilderbergermøtene har med årene stilnet i takt med at ledere innen hovedstrømsmedia i økende grad selv har blitt invitert som deltagere. Imidlertid har oppveksten av såkalt alternativmedia i det siste bidratt til at det igjen blir satt kritisk søkelys på møtets påståtte anti-demokratiske NWO-agenda.

Hele deltagerlisten er offentliggjort på Bilderbergermøtets egne nettsider. Her finner vi også en saksliste med de emner som vil bli tatt opp:

 1. Populisme i Europa
 2. Utfordringen med ulikhet
 3. Arbeidets framtid
 4. Kunstig intelligens
 5. USA midtveis i presidentperioden
 6. Fri handel
 7. USAs verdenshegemoni
 8. Russland
 9. Kvantumprogrammering
 10. Saudi Arabia og Iran
 11. Falske nyheter («post-truth world»)
 12. Dagsaktuelle hendelser

Disse viktige sakene vil altså bli diskutert av nasjonale toppledere i et internasjonalt forum uten at allmenheten får innsikt, og selvsagt som alltid under stort sikkerhetsoppbud.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende med listen er at klima- og miljøspørsmål glimrer med sitt fravær.

Mange mener fortsatt at Bilderberg kun er en avsporet konspirasjonsteori, men da både nåværende statsminister Erna Solberg og Kronprins Haakon i 2011 deltok på Bilderberg så Erna seg nødsaget til å kommentere saken til VG i en artikkel du kan se her.

Author: Ole Gulbrandsen

Artikkelforfatter for Rapport-X