Wilders-bløffen lever videre når Nederland innfører forbud mot burka og niqab

Nederlandske myndigheter vedtok tirsdag et begrenset forbud mot ansiktsdekkende klær på offentlige steder. Dette inkluderer islamske signaltekstiler som burka og niqab – men ikke hijab som kun dekker håret.

Fra venstre til høyre på illustrasjonsbildet over ses: Hijab, Chador, Niqab og Burka. Lovforbudet gjelder kun de to sistnevnte bekledningene.

Geert Wilders’ Frihetsparti tok raskt lovforbudet til egen inntekt som en stor seier.

Senator Marjolein Faber-Van de Klashorst erklærte det som «det første skritt i å av-islamisere Nederland». «Det neste steget er å stenge alle moskéene i Nederland», hevdet hun videre.

Den nederlandske regjeringen beskriver loven som «religionsnøytral» og skal gjelde på offentlig transport, i utdannelsesinstitusjoner, på sykehus og i regjeringsbygninger.

Flere påfølgende nederlandske regjeringer har tidligere forsøkt å forby niqab som dekker det meste av ansiktet unntatt øynene, og burkaer som dekker ansiktet og kroppen. Imidlertid viser studier at bare noen få hundre kvinner i Nederland bruker slike klær.

Forbudet gjelder IKKE på offentlige gater, selv om politiet kan kreve at en person fjerner ansiktsdekkende klær for identifikasjon.

Det tok Geert Wilders over 10 år å få gjennomslag for denne loven som berører noen få hundre muslimer. Den tid som trengs for eventuelt å forby moskéer er sikkert ikke noe mindre. I mellomtiden har antagelig etniske nederlendere kommet i minoritet for lengst, for noen stopp i masseinnvandringen står åpenbart ikke i Wilders’ partiprogram.

En virkelig endring kommer ikke før flere etniske europeere innser at «integrering» er et kodeord for fortsatt masseinnvandring. «Integrering» er en avledning og et sovemiddel mot fedrelandskjære europeeres oppvåkning til en raskt kommende minoritetsstatus.

 

Kilde: CTV news