Anerkjent gravejournalist anslår at Saudi Arabia og Tyrkia sto bak gassangrep i Syria i 2013.

Den anerkjente amerikanske gravejournalisten, Pulitzer-pris vinner og politiske forfatteren Seymour Hersh, har implisert Saudi Arabia og Tyrkia i det dødelige kjemiske gassangrepet som fant sted i Damaskus forstad Ghouta i 2013.

En amerikansk etterretningsrapport har bekreftet at Saudi-Arabia og Tyrkia forsynte al-Nusra Front-terrorister med de grunnleggende kjemikaliene som brukes til å produsere sarin-gass, fortalte Seymour Hersh til Russia today på lørdag.

Sarin-gassen som ble brukt i Ghouta-gassangrepet «var ikke den samme type som det syriske militæret var i besittelse av,» la han til.

«Den amerikanske Obama-regjeringen visste ut i fra denne svært viktige etterretningsrapporten at det var to mistenkte – Al-Nusra hadde gass og Syria hadde gass. De tok seg ikke bryet med videre analyse, og de snakket kun om den ene part,» sa Hersh.

Vestlige land har hele tiden holdt den syriske regjeringen ansvarlig for Ghouta-angrepet som drepte hundrevis av mennesker i august 2013, uten noen bevis.

En FN-rapport sa at det aktuelle stoffet var nervegassen sarin og leveringssystemet var jord-til-jord-raketter.

Syria overgav hele sin kjemiske lager i 2013 til en aksjon ledet av forbudet mot kjemiske våpen (OPCW) og FN.

Amerikanske skip bringer kjemikalier til regionen.
På søndag sa en høytstående talsmann for de iranske væpnede styrkene, at den amerikanske flåtens Cape Ray-fartøy som frakter kjemikalier, hadde ankommet kysten til et av Persiske golflandene.

Den iranske generalen Abolfazl Shekarchi, sa at skipet nylig ble eskortert til regionen av et amerikansk krigsskip.

Kjemikaliene som fraktes av det amerikanske skipet er ment å sendes til deler av Irak og Syria, sa han, og advarte mot de mulige konsekvensene av en slik handling.

«Etter å ha lidd nederlag fra sine motstandere, har amerikanerne nå tatt i bruk farlige metoder for å opprettholde sitt nærvær i Irak og Syria, og for å rettferdiggjøre deres illegitime tilstedeværelse i regionen», sa Shekarchi.

– Nyheten viser at kjemiske angrep i Irak og Syria er blitt konstruert og ledet av amerikanerne, la han til.

De vestlige landene har brukt de påståtte gassangrepene i Syria som et påskudd for målrettede angrep i Syria. Og om den meget troverdige og anerkjente journalisten Seymour Hersh sine indikasjoner skulle stemme, noe de mest sannsynlig gjør, er dette en sensasjonell katastrofe som mainstream media absolutt bør belyse, noe de absolutt ikke kommer til å gjøre, da de alle av dem er direkte eller indirekte kontrollert av globalistene som er tjent med krigen i Syria.

Syria og den systematiske demoniseringen av landets demokratisk valgte president Bashar Al Assad, er et av de verste skrekkeksemplene på hva fake news og globalist-propaganda kan gjøre med et land og et folk. Hundretusener er drept, og landet er lagt i ruiner, alt dette på grunnlag av systematisk og massiv fake news propaganda.

Kilde: Press TV.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.