Norsk og svensk massemedia sprer falske rasismenyheter fra fotball-VM

Det var falske datakontoer, såkalte boter, som lå bak mye av «den rasistiske hatstormen» i sosiale medier mot landslagspilleren og syndebukken Jimmy Durmaz etter svensketapet mot Tyskland. Det sier professor i telekommunikasjon Per Ödling til Sveriges Radio.

I følge Ödling er innleggene mot Durmaz et eksempel på standard framgangsmåte ved anvendelse av botnettverk. Det faktum at rundt 1000 kommentarer så kjapt ble tatt bort sannsynliggjør at det skjedde automatisert av dataprogram.

Jimmy Durmaz ble syndebukk da han etter sitt VM-innhopp mot Tyskland 23. juni gjorde straffespark for motstanderen, noe som førte til 1-2 tap. De data-genererte «rasistiske» uttalelsene som kom etterpå var av et så stort omfang at Durmaz sammen med sine kollegaer på landslaget, både støttestab og aktive, «måtte» framføre en velregissert avskyerklæring. Blant annet leste han opp fra sin Ipad:

«När man hotar mig, när man kan kallar mig för blatte, arabjävel, terorrist, taliban… då har man gått långt över gränsen. Och ännu värre – när man går på min familj, mina barn, hotar dem… vem fan gör något sådant? Det är helt oacceptabelt.»

I bakgrunnen stod skyldbetyngede svenske landslagsmedspillere hengende med hodet. Noen så ut til å gråte…

Den politisk korrekte – og i ettertid latterlige – seansen ble avsluttet av et svensk landslagskor som ropte et vulgært «F**K RASIME!».

Ekspertkommentatorene Frida Östberg og Jane Björck skal ha begynt å gråte da Jimmy Durmaz holdt sin antirasist-tale på SVT.

Vi ser her konturene av hvordan skattefinansiert systemmedia sannsynligvis i langt større utstrekning enn hva en tidligere har kunnet tenke seg, lager falske nyheter for å vri opinionen i en retning som tjener deres egne hatefulle agenda.

Professor Ödling sier ikke noe om hvem som kan tenkes å stå bak, men det kan være snakk om både enkeltpersoner og organisasjoner. Han konkretiserer heller ikke om hvor stor andel av de såkalte rasistiske ytringene som var data-genererte, men sier «en del». Kanskje utgjorde data-ytringene det aller meste? Ja, var dette egentlig å anse som et koordinert psykologisk angrep på det svenske folket? I tilfelle utført av hvem?

Mange ble kjent med begrepet «fake news» i forbindelse med valgkampen i USA i 2016, da Donald Trump ble vurdert sjanseløs mot Hillary Clinton i alle meningsmålinger og i de aller fleste «ekspertvurderinger» i vestlig media. Valgresultatet avslørte en pinlig avstand mellom politisk korrekte løgner og hard virkelighet.

Denne episoden viser at vestlig media lite eller ingen ting har lært. I skrivende stund har NRK på sine nettsider ennå ikke tatt ned eller moderert artikkelen sin om «rasismehendelsen». Man har antagelig uansett oppnådd det man ville: Flere lesere, samt enda mer skyldpåføring på den nordiske etniske majoriteten som tydeligvis skal demoraliseres og avvikles.

 

Kilder: Tidningen Svegot, TV4, NRK, Sveriges Radio