Islamsk partileder ber etniske nederlendere forlate landet om de ikke liker den pågående masseinnvandringen

Tunahan Kuzu, den politiske lederen til det islamske partiet DENK i Nederland, har skapt en stor kontrovers den siste tiden etter at han ba etniske nederlendere som ikke liker den pågående masseinnvandringen til landet om å forlate Nederland, rapporter den nederlandske kringkastingskanalen NOS.

«Hvis de ikke liker endringene som nå pågår i Nederland, hvor folk med forskjellige kulturer lever … som i byen Zaandam eller i nærheten av Poelenburg, burde de forlate landet,» sier Kuzu i et intervju.

Kuzu’s parti DENK er et kontroversielt parti som vokser raskt i nederlandske byområder takket være den store immigrasjon av muslimer til landet, og gjør det spesielt godt i områder med en høy andel muslimer, som for eksempel i vestlige Amsterdam (Amsterdam Nieuw-West).
[wordads]
I det siste nederlandske nasjonale valget, i mars 2017, vant DENK tre seter med nesten 200.000 stemmer. Et år senere, gjorde de det sterkt i kommunalvalget, hvor de ble ett av de største partiene i ‘Amsterdam Nieuw-West’ og feid bort flere av de tradisjonelle venstreorienterte partiene muslimske immigranter frem til nå har stemt på .

DENK ble grunnlagt i februar 2015, av to tidligere tyrkiske arbeidspartner (PVDA) medlemmer: Tunahan Kuzu og Selçuk Öztürk som begge var uenige med partiets integrasjonspolitikk som de mente var for restriktiv.

Under det siste møtet med deres tidligere parti PVDA sa Selçuk Öztürk til sine tidligere partivenner: «Må Allah straffe deg!»

Noen nederlandske medier sier at DENK har en pro-Erdogan politikk da DENK var det eneste partiet i det nederlandske parlament som ikke ville gjenkjenne det armenske folkemordet.

Kilde: Voiceofeurope.com