En sommerkveld på byen i Oslo med Rapport-X

Lørdag kveld var Rapport-X ute i Oslo for å ta noen bilder i byen til å benytte i sitt fotoarkiv, og det ble en litt mer spennende kveld en hva vi først hadde sett for oss.

Kvelden begynte rolig og vi fikk tatt en del flotte bilder av ulike steder i Oslo som vi vil kunne benytte i kommende artikler, og vi traff mange hyggelige mennesker som var ute og koste seg i sommernatten.

[wordads]

Politiet så også ut til å gjøre en god jobb, og vi så flere ganger hvordan politiet hadde rolige og hyggelige samtaler med offentligheten noe som vitner om at norsk politi ser ut til å mene ett godt forhold til borgerne er viktig for å øke politiets anseelse.

politi_lordag_oslo
Politiet i samtale med publikum

Kvelden utviklet seg dessverre noe i negativ retning etter hvert som kvelden falt på da, og da vi kom over en gruppe «immigranter» som hadde okkupert plenen utenfor stortinget nådde vi kveldens klimaks da en av «immigrantene» forsøkte å true rapport-x bort fra stedet ettersom han ikke ønsket å bli filmet.

Da vi har ett lovverk i Norge som tillater filming og fotografering på offentlig sted lot ikke vår fotograf seg skremme, og det hele endte opp med at «immigranten» måtte gi seg og vende tilbake til «hullet» han kom krypende ut av.

immigranter_stortinget
Immigranter som har okkupert plenen utenfor Stortinget.

Vi forsøkte selvfølgelig å få en kommentar fra politiet om hvorvidt disse «immigrantene» hadde lov til å forsøple og slå leit midt i det offentlige rom, men dessverre så det ut som om dette var en diskusjon politiet ikke ønsket å ta, og det endte opp med at hver gang politiet så rapport-x sin reporter så kjørte de fra stedet.

Vi fikk heller aldri levert inn en anmeldelse på den aggressive «immigranten» som truet oss med bruk av vold om vi ikke forlot stedet, og sluttet å filme han og hans venner.

Etter denne hendelsen var det på tide å vende blikket hjemover og vi vandret ned Karl Johansgate til Jernbanetorget hvor alt så ut til å gå stille for seg, og vi fikk tatt noen flotte bilder helt til vi forsøkte å ta oss inn på Jernbanestasjonen hvor vi ble møtt av to oppblåste vektere som ville nekte oss å filme og ta bilder der.

Det endte selvfølgelig med at vi hadde en liten diskusjon om hvorvidt jernbanestasjonen er ett offentlig sted eller ikke, og ettersom vi allikevel var på vei hjemover valgte vi å avslutte diskusjonen ved å forlate stedet for så å dra hjemover.

Vi vil til slutt her understreke at selv om vi dessverre så en noe underlig oppførsel fra politiet i forbindelse med vår lille konflikt med «immigrantene» så har vi veldig lite å utsette på politiets arbeid denne lørdagskvelden, og vi håper at vi får se mer av den flotte og viktige interaksjonen mellom politiet og offentligheten i fremtiden.