78 åring greker skjøt etter såkalte «glyktninger»

En 78 år gammel gresk mann skjøt etter en angivelig 16 år gammel Syrisk «flyktning» som han mente hadde tatt seg ulovlig inn på hans eiendom.

I følge den greske nyhetssiden Lesvosnews skal den greske mannen ha anerkjent att han skjøt etter og skadet den angivelige 16 åringen som hadde tatt seg ulovlig inn på hans eiendom, og som han mente var i ferd med å begå ett tyveri der. Mannen skal ha gitt klart uttrykk for at han IKKE skjøt for å drepe den angivelige flyktningen, men for å skremme ham.

Den angivelige 16 år gamle Syriske flyktningens familie hevder derimot at de ble tvunget til å ta seg ulovlig inn på den greske mannens eiendom etter at det brøt ut slåsskamper mellom Arabere og Afghanere i en nærliggende flyktningeleir.
[wordads]
Den greske 78 åringen har den siste tiden gjentatte ganger vært offer for tyverier begått av de mange såkalte flyktningene som oppholder seg i flyktningeleiren like ved hans eiendom, og under rettergangen møtte en stor del av den lokale befolkningen opp for å vise sin støtte til den eldre mannen, og den lokale lederen for lokalsamfunnet på Moria, Mr Nikos Trakellis var en av de fremmøtte støttespillerne til 78 åringen.

Det har den siste tiden vært flere konflikter mellom lokalbefolkningen og de mange såkalte «flyktningene» på øya, og Mr Trakelis var blant initiativtakerne til en sultestreik utenfor generalsekretariatet for Egeerhavets øy politikk. Under protestaksjonen advarte han greske myndigheter om at øyas beboere nå hadde fått nok, og at om ikke noe snart ble gjort ville lokalbefolkningen ta loven i egne hender.

Konfliktnivået mellom lokale grekere og de mange tusen såkalte «flyktningene» som har tatt seg til landet er stigende, og mange har ventet på at en hendelse som denne før eller siden ville komme da det kan se ut som om greske myndigheter ser ut til å overse kriminalitet begått av de såkalte «flyktningene» som oppholder seg i landet.

Kilde: Lesvosnews.gr