Byrådet i Oldham, England, starter møte med islamsk bønn

En video fra 2017 har i det siste fått stor oppmerksomhet på sosiale medier. Den viser hvordan et byrådsmøte i Oldham Council innledes med at en imam ber en muslimsk bønn. De andre engelske representantene står andaktsfullt med bøyde hoder når bønnen leses opp.

Det var Facebook-siden Bin The Labour Party som sist søndag lastet opp videoen fra det nevnte møtet. Du kan også se en lengre og teknisk sett bedre video på youtube her.
[wordads]
I anledning en lovendring som gjenåpnet for religionseremonielle innledninger av politiske møter, skrev det velrennomerte Economist allerede i 2015:

– Den nye loven vil antagelig gjøre livet lettere for islam-pietistiske byrådspolitikere i den nordlige engelske byen Oldham, hvor byrådsmøter ofte har begynt med muslimske bønner.

I følge en artikkel i Daily Mail fra i fjor er Oldham den åttende mest segregerte byen i England. Det var pakistanere og afghanere fra Oldham som utgjorde kjernen i Rochdale grooming ring som utnyttet og voldtok jenter så unge som 13 år.

I følge Independent utgjorde muslimer 25 prosent av vestre Oldhams befolkning i 2015, og i følge Oldhams egen hjemmeside er 10 prosent av den totale befolkningen muslimer.

I år 2001 var for øvrig Oldham åsted for et av Englands verste raseopptøyer, som i følge Guardian «hadde en sterk etnisk komponent til urolighetene, med konfrontasjoner mellom hvite og i all hovedsak pakistanske ungdommer».

Kilde: Samhällsnytt