Svensk venstreorientert avis: «Økt innvandring kan stoppe brannene».

Du leser overskriften og tror dette må være en spøk. Du er i ferd med å finne kalenderen for å sjekke om det er 1. april, men dropper det da du kjenner luft på 30 grader strømme varmt, lekent og mykt inn fra den åpne verandadøra. Til slutt sjekker du hvilken nettavis det er som skriver dette; Rapport-X.com, du nikker anerkjennende og vet at den nettavisen aldri har blitt tatt for fake news, så da er det bare å lese hvordan i huleste dette henger sammen.

I Sverige finnes det et venstreorientert magasin som heter Paragraf. Det er der geniet Andreas Magnusson kommer inn i bildet; en stolt antirasist av den fanatiske sorten. Noe som kommer tydelig fram når jeg googler for å finne ut hva slags type dette er.
[wordads]
Jeg finner all slags fanatisk venstrefanatisme den karen har prestert å lire ut av seg, og i dagens kronikk, han pleier å skrive faste kronikker på fredager, lyder overskriften: Økt innvandring kan stoppe brannene.

Hæ, tenker du. Hvordan? Det høres jo unektelig dumt ut, men Magnusson mener det hele henger logisk sammen. Ifølge Andreas skyldes brannene blant annet at store deler av Sverige er veldig tynt befolkede, spesielt i nord. Og logikken er bygd på at jo flere mennesker som bor i de områdene, jo større sjans er det for at brannene oppdages tidligere på et stadie de er lettere å slukke.

Artikkelen fortsetter under bildet.88Paragrafs kronikkforfatter Andreas Magnusson.

Med flere folk på de nesten ubebodde områdene, ville det skapes flere brannhindrende elementer, som for eksempel veier, når innvandrerne bosetter seg der, mener han. Magnusson mener at svenskene selv ikke greier å befolke disse områdene, og er avhengige av innvandring for å fylle opp med folk.

Avslutningsvis sier han noe som minner om noe som er hentet fra et satirisk komiprogram:

– Med høyere asyl- og arbeidsinnvandring kan Sverige bli et reelt tilvekstland, der omfattende skogbranner er uvanlige.

Morsom lesning, men for å ta han litt på alvor da, så er det for det første ikke nødvendigvis for få mennesker i Sverige som er årsaken til tynt bebodde bygder, men heller en type feilslått distriktspolitikk – om det er et mål i seg selv at det skal bo flest mulig i bygdene.

Det andre er at det har ikke kommet akkurat rent få innvandrere til Sverige de siste årene heller da, uten at det har resultert i noen nevneverdig befolkningsvekst i bygdene. Erfaringsmessig søker de aller fleste av den senere tids migranter, hvor enorme mengder kommer fra Afrika og Midtøsten, seg til byene og oftest til de kjente belastede bydelene utenfor de største byene. Som en kuriositet kan du gjerne lese Ole Gulbrandsens artikkel om Ungarns suksesspolitikk, som har gitt en baby-boom, og dermed fjernet befolkningsnedgang som argument for masseinnvandring.

Og skulle det være noe som helst logikk i hva denne helskrudde kronikkforfatteren påstår, må svenskene fremdeles snu om radikalt på distriktspolitikken, og i tillegg deportere store mengder migranter og innvandrere bort fra storbyene og tvangsbosette dem ut på landet og ødemarka. Og er det noen som tror at om dette blir et reelt prosjekt, at selveste Magnusson har baller til å ta orde for en slik deportasjon og tvangsbosettelse?

Kilde: Paragraf.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.